Награди

Награда „Лоренцо Натали” за журналисти

В защита на човешките права и демокрацията

◊ СЪБИТИЕТО

На 24 октомври Европейската комисия стартира 15-тото издание на наградата „Лоренцо Натали”.

Наградата се дава всяка година на изключителни журналисти за публикации върху човешките права и демокрацията в развиващия се свят. С наградата „Лоренцо Натали” Европейската комисия се стреми да подчертае важността на доброто управление, човешките права и демокрацията за развитието.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДАТА

Наградата „Лоренцо Натали” бе създадена от Европейската комисия през 1992 г. Тя е в памет на Лоренцо Натали, бивш комисар по развитието и пламенен защитник на човешките права. Неговата работа и отдаденост допринесоха значително за увеличаването на важността от сътрудничеството за развитие в рамките на политиката на Европейската общност.

Наградата „Лоренцо Натали” 2006 ще се присъжда на журналисти за статии от печата или в интернет, които в периода 1 септември 2005 г. - 31 декември 2006 г. са публикували статия в защита на човешките права или демокрацията.

Европейската комисия ще присъди награди във всеки един от следните 5 региона на света: Африка, Азия и Тихи океан, Европа, Латинска Америка и Карибите, и Арабския свят, Иран и Израел.

Паричната стойност на наградата е 50 000 евро, като тя се дава за печатни статии или онлайн журналистика в Африка, Европа, Близкия Изток, Азия, Латинска Америка и Карибите.

Кандидатури се приемат до 31 януари 2007 г.

За повече информация: http://www.nataliprize.eu .
Автор:
Публикация:
25.10.2006 г. 19:19
Посетено:
854
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/2914-nagrada-lorentso-natali-za-zhurnalisti