Награди

Предстои връчване на наградата за български роман на годината

КариZма и Ъпсурт подгряват литературната битка за наградата “ВИК”

◊ СЪБИТИЕТО

Третата церемония по връчването на наградата “ВИК” се превръща в неочаквано добра комбинация от литературно състезание и провокативни музикални участия. След Ъпсурт, със свое изпълнение на връчването на наградата “ВИК”, се включва и най-успешният български дует – КариZма. Участието на Галя и Миро в церемонията е провокирано от специалното им отношение към четенeто и към стойностната българска белетристика, в подкрепа на която КариZма решиха да промотират новия си албум, именно в книжарници.

Специално за събитието КариZма ще изпълнят най-новата си песен от супер успешния албум „Еклисиаст” – “Не сега”. От своя страна Ицо Хазарта, Бат Венци и Буч са подготвили изпълнения на безспорните си хитове - „Втора цедка” и емблематичното „Поп фолк”.


◊ ПОВЕЧЕ

ВИП гост на събитието в Централния военен клуб ще бъде и министър Меглена Кунева, която прие поканата на Фондация „ВИК” да връчи наградата за Роман на читателите, избран чрез гласуване по  интернет, с талони от в. „Дневен труд” и с листовки от големите книжарници.

Изненада на третата церемония ще бъде и сценографията – специален декор с огромни размери и литературно “съдържание”, което поставя още един приятен акцент върху тържественото събитие.

Като партньор на церемонията по връчването на наградата “ВИК” тази година се присъединява NESCAFE 3in1, марката, която за пореден път заявява своята социална отговорност и отлична комуникация с младото поколение в България. Чрез включването си в конкурса за най-добър български роман на годината NESCAFE 3in1 отправя предизвикателство към младите хора и ги насърчава да преоткрият четеното като част от модерния и успешен начин на живот.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
18.10.2006 г. 11:12
Посетено:
882
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/2882-predstoi-vrachvane-na-nagradata-za-balgarski-roman-na-godinata