Награди

Годишни награди "Златен лъв" 2018

Официална церемония на 14 декември 2018 г. от 20 часа в НДК, Клуб 1

◊ ПОКАНА

По традиция, по време на Софийския международен панаир на книгата, Асоциация „Българска книга" присъжда Годишните награди за цялостен издателски проект „Златен лъв".

Наградите „Златен лъв" се връчват в две категории:

І. Награда за най-добър издателски проект

Отличието се присъжда за книга или поредица от книги с оригинален замисъл или с приносен характер за българската култура, които се отличават с висока стойност на текста като съдържание и стил, принос към образованието и науката, добър превод, оригинален дизайн, респ. илюстрации и добро полиграфическо изпълнение. До участие се допускат проекти, осъществени в България.  За тази награда всички издателства номинират свои издания, а експертно жури, съставено от специалисти в книжния сектор, избира победителя. В състава на експертното жури тази година са: проф. Андреана Ефтимова, проф. Милена Кирова, проф. Иво Панов, проф. Кирил Гогов, Федя Филкова.

Общо тринадесет издателства отправиха своите предложения към журито, което номинира за голямата награда четири от тях.

ІІ. Втората категория е за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес.

Награда се присъжда за книга или поредица от книги, които разглеждат важни за обществото проблеми и са предизвикали широк медиен интерес. В номинирането и определянето на наградата участват журналисти, които отразяват книжния сектор. Номинациите за тази награда идват от членовете на журито и чрез гласуване се избира носителя на отличието. В състава на тазгодишното жури се включиха д-р Андрей Захариев, Гриша Атанасов, Светлана Дичева и Стефан Джамбазов.

Номинации в тази категория получиха още четири издателства.

 

Номинираните и носителите на наградата „Златен лъв" и в двете категории ще станат известни на церемония в петък, 14 декември 2018 г. в НДК, Клуб 1 - партер от 20:00 ч., водещ Даниел Ненчев.

Очакваме Ви!

 

Автор:
Асоциация "Българска книга"
Публикация:
14.12.2018 г. 12:34
Етикети:
Асоциация Българска книга
Годишни награди за цялостен издателски проект
Златен лъв 2018
Посетено:
1235
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/28747-godishni-nagradi-zlaten-lav-2018