Награди

Сдружение „Български музеи“ връчва годишните награди за принос към съхраняването и популяризирането на българското културно-историческо наследство

Официалната церемония е на 30 ноември от 17.00 часа в Националния военноисторически музей

◊ ПОКАНА

На 30 ноември (петък) от 17.00 часа на официална церемония в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София ще бъдат връчени наградите на Сдружение „Български музеи“, които отличават музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на страната ни през предходната година.

Наградите „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и се връчват за втора поредна година. Те се раздават в три категории: Музей на годината, Образователна инициатива, Събития и работа с публики. Част от наградите е и отличието „Грамота за цялостен принос за развитието на музеите“.

Оценяването е извършено от петчленно жури в състав д-р Светла Казаларска, доц. д-р Валери Йотов, д-р Силвия Станчева, Боряна Матева и Маргарита Доровска.

 

Автор:
НВИМ
Публикация:
28.11.2018 г. 14:24
Посетено:
948
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/28629-sdruzhenie-balgarski-muzei-vrachva-godishnite-nagradi-za-prinos-kam-sahranyavaneto-i-populyariziraneto-na-balgarskoto-kulturno-istorichesko-nasledstvo