Награди

Литературни награди "Перото" 2018

Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 2 ноември в Литературен клуб „Перото”

Литературни награди "Перото" 2018

 

◊ ЛИТЕРАТУРНИ НАГРАДИ "ПЕРОТО" 2018

„Дърводелецът”, „Зелда”, „Топлото човече”, „15 ангела на върха на пръста” са само част от заглавията, които могат да донесат на авторите си наградата „Перото” за принос към българския литературен контекст.

Церемонията по връчването на наградите за четвъртото издание ще се състои на 2 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото” и ще бъде своеобразно продължение на празничните чествания по случай Деня на народните будители.

Жури в състав: проф. д-р Амелия Личева, проф. Милена Кирова, доц. Дария Карапеткова, доц. Дарин Тенев и д-р Митко Новков избра по трима окончателно номинирани от дългата листа с номинации, която включваше по шестима автори и преводачи във всяка от петте категории: „Детска литература“, „Поезия“, „Проза“, „Превод от български на чужд език“ и „Дебют“. Селектираните заглавия са публикувани в периода 1 юли 2017 г. – 30 юни 2018 г.

И тази година по традиция ще бъде връчена Награда за цялостен принос в съвременната българска литература.

Статуетките, които ще получат всички наградени, са дело на големия български скулптор проф. Емил Попов, чието творчество е знаково свързано с НДК.

Окончателният списък с номинирани можете да видите тук: http://www.ndk.bg/news/

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
01.11.2018 г. 18:11
Етикети:
НДК
Литературни награди "Перото" 2018
Литературен клуб „Перото
Посетено:
1023
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/28467-literaturni-nagradi-peroto-2018