Награди

С награда „Златен век“ бе удостоена Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

За принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност

С награда „Златен век“ бе удостоена Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

 

Днес, 21 май, на официална церемония в Национална галерия „Двореца“ Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди на изявени творци и артисти по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и с почетен знак „Златен век – печат на Цар Симеон Велики“ – златен, бе удостоена Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Г-жа Теодора Евтимова, директор на библиотеката, заяви, че зад това високо отличие стои много труд, вдъхновение и себеотдаване, за което благодари на целия екип на русенската библиотека. Тя изказа своята благодарност на министър Банов и на колегите от: Министерство на културата, в лицето на Луизина Савкова; Фондация „Глобални библиотеки – България“ и Българска библиотечно-информационна асоциация за подкрепата и високата оценка, която, по думите ѝ, е мотивация и стимул библиотеката да продължава с бързи темпове да работи за развитието на българската култура.

Автор: РБ "Любен Каравелов" - Русе
21.05.2018 г. 18:04
Посетено: 845
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/27780-s-nagrada-zlaten-vek-be-udostoena-regionalna-biblioteka-lyuben-karavelov-ruse