Награди

Определени са носителите на наградите на Сдружение „Български музеи“ за 2017 г.

Награда "Музей на годината" за 2017 е присъдена на комплекс „Авшарян“, Регионален исторически музей – Шумен

◊ НАГРАДИ "БЪЛГАРСКИ МУЗЕИ"

За втора поредна година Сдружение „Български музеи“ отличи музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на страната ни.

Жури в състав д-р Светла Казаларска, доц. д-р Валери Йотов, д-р Силвия Станчева, Боряна Матева и Маргарита Доровска определи носителите на наградата в четири категории.

• Награда "Музей на годината" за 2017 е присъдена на комплекс „Авшарян“, Регионален исторически музей – Шумен.

• В категорията "Събития и работа с публики" призът е присъден за кампания „60 години Национален политехнически музей – Съхранил времето“.

• Проектът „Детинска мъдрост – музейна забавачница“ на Национален музей на образованието – Габрово, е отличен в категорията "Образователна инициатива".

• С грамота за цялостен принос за развитието на музеите е удостоена Цветана Комитова – уредник в Регионален исторически музей – Благоевград, отдел „Археология“.

Наградите „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.

 

 

 

Автор:
Сдружение „Български музеи“
Публикация:
19.05.2018 г. 14:03
Етикети:
Посетено:
1770
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/27758-opredeleni-sa-nositelite-na-nagradite-na-sdruzhenie-balgarski-muzei-za-2017-g