Награди

Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" 2018

Официална церемония за връчване на наградата - 30 април, 19:00 ч., Сити Марк Арт Център

Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" 2018

 

◊ СЪБИТИЕТО

Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" 2018

Официална церемония

30.04.2018 г., 19:00 ч., Сити Марк Арт Център

Водещ: Ники Кънчев

Със звездното участие на: Михаела Филева, Искрен Тончев-Искрата и Мария Славова
 

Официалната церемония за връчване на най-чакания и престижен приз за млади творци у нас,  носещ името на незабравимия режисьор Стоян Камбарев ще се състои за девета поредна година и е част от културния календар на Столична община.

Това е една различна церемония, превърнала се в едно от най-елитните и емоционални културни събития в България, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство и остава задълго в съзнанието на всички присъстващи.

В центъра на спектакъла ще бъдат петимата млади таланти, номинирани за Наградата за полет в изкуството тази година: писателят Кристиян Малинов, актрисата Патриция Пъндева, стрийт арт художникът Виктория Георгиева-MOUSE, пианистът Светослав Тодоров и тандемът Mixed Motion Project, съставен от Илко Илиев - фрийрънър, каскадьор и Марин Кафеджийски - оператор и фотограф. Публиката ще види 3-минутни филми, представящи номинираните и техния талант, а след това номинациите и специалните награди ще бъдат връчени от известни личности от културния и обществения живот в България.
 
Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чакания и престижен приз за млади творци у нас. Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев", начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и почетния председател президентът Петър Стоянов (1997-2002). Не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много парични и предметни награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти. Ето защо истинската мисия на Фондацията започва след края на церемонията, а именно реализацията на мечтите и арт проектите на младите и талантливи български творци.

 
Официалната церемония се осъществява с официалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин и Енекод АД, основната подкрепа на Wilkinson Sword и благодарение на България Мол, Технополис, НДФ „13 века България", Premiere Tours, клубовете на Зонта Интернешънъл България, Дамски форум, Prime Development, Виваком, ресторанти Бодега, винарска изба Етно, Devin и Merci. Традиционни партньори на Фондацията са Арс Диджитал Студио, Софийски солисти, Активист 38, Монте Мюзик и Счетоводна къща РАН-Р.

NOVA film е продуцент на събитието.

 

Билети за церемонията могат да се намерят на билетната каса на Сити Марк Арт Център (бул. "Янко Сакъзов" 30) или със заявка на e-mail: foundationkambarev@gmail.com и на тел. 0887114347.

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
23.04.2018 г. 15:41
Посетено:
1393
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/27550-nagrada-za-polet-v-izkustvoto-stoyan-kambarev-2018