Награди

Изпълнителният директор на "Заедно в час" получи награда за млад мениджър на годината

Евгения Пеева-Кирова беше отличена от фондация “Еврика” за значими и устойчиви резултати за положителни промени в българското образование

Изпълнителният директор на "Заедно в час" получи награда за млад мениджър на годината

 

◊ СЪБИТИЕТО

На церемония на 29 януари 2018 г. изпълнителният директор на Фондация "Заедно в час" Евгения Пеева-Кирова получи наградата “Еврика” за най-добър млад мениджър на 2017 г. Тя беше отличена в ежегодния конкурс на фондация “Еврика”, който се провежда в няколко категории - за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер, както и за постижения в науката. За пръв път в 28-годишната си история наградата за млад мениджър се връчва на човек, който управлява неправителствена организация.

“Тази награда е особено важна за мен на първо място, защото "Заедно в час" - макар да е позната повече като организацията, която привлича успешни и талантливи хора към учителската професия, си поставя една по-висока цел - да изгражда успешни мениджъри и лидери, които да работят за позитивна промяна в нашето училищно образование”, заяви при награждаването Евгения Пеева-Кирова.

“Журито ме попита в процеса на избор защо трябва да дадат тази награда на човек, който не е от бизнеса и как се различават бизнес организациите от неправителствените. Моят отговор беше, че те имат сходен принцип на управление, задаване на стратегии, цели, отчитане за резултатите и ефективно управление, но разликата е, че в неправителствения сектор е много по-трудно да измерим резултата от своята работа тук и сега - не го мерим в пари и печалба, а в редица други измерители, които често отнемат много по-дълго време да бъдат постигнати”, допълни изпълнителният директор на "Заедно в час". Наградата “Еврика” е “особено признание не просто за мен, а за целия сектор на образованието и всички професионалисти от гражданския сектор, които работят за позитивна промяна в името на нашето общо бъдеще”, заключи Евгения Пеева-Кирова.

Отличията бяха връчени от председателя на съвета на фондация "Еврика" акад. Кирил Боянов. Сред мотивите на журито за избора на Евгения Пеева-Кирова бяха “значимите, убедителни и устойчиви резултати” за положителни промени в българското образование, “доказаните лидерски умения и визия за устойчиво развитие”, мотивирането на хора и екипи и изграждането на успешни партньорства.  

Преди основаването на "Заедно в час" Евгения работи като бизнес консултант в международната компания McKinsey & Company, където съветва водещи фирми и организации в различни сектори – от технология и фармация до индустриална електроника и нестопанска дейност. Има диплома за висше образование от Харвардския университет – специалност икономика, политология и социология, както и магистърска степен по образователен мениджмънт от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Конкурсът на фондация “Еврика” цели да стимулира най-добрите постижения в съответната област и да популяризира най-талантливите и способни млади хора, тяхната дейност и успехи. Тази година наградата за млад изобретател беше връчена на Георги Баев, а за млад фермер - на Райна Бонева. За постижения в науката беше отличена Мая Хаджиева.

 

За "Заедно в час":

Мисията на „Заедно в час” е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. За тази цел организацията привлича и внимателно подбира мотивирани и опитни специалисти с високи постижения от различни сфери. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в български училища. Организацията изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете. Мнозинството от възпитаниците на програмата остават активно ангажирани в сферата на образованието, като се развиват в различни кариерни пътеки – училищно лидерство, социално предприемачество, публични политики и др. „Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Автор: Фондация "Заедно в час"
30.01.2018 г. 14:03
Посетено: 621
Етикети: награда, образование, Фондация Заедно в час, Евгения Пеева-Кирова, Фондация Еврика
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/27071-izpalnitelniyat-direktor-na-zaedno-v-chas-poluchi-nagrada-za-mlad-menidzhar-na-godinata