Награди

Нов сайт и BNR play за рождения ден на Радиото

На 25 януари БНР ще връчи годишните награди „Сирак Скитник"

Нов сайт и BNR play за рождения ден на Радиото

 

С обновен новинарски сайт, достъп до звуковото съдържание на архивите на радиото и BNR play, където може да се слуша излизащото в ефир непосредствено след като бъде излъчено, отбелязва 83-я си рожден ден Българското национално радио.

На тържествен концерт на 25 януари БНР ще връчи за 18-ти пореден път годишните си награди „Сирак Скитник“, които носят името на първия директор на Радио София.

Церемонията ще започне в 19.15 ч. в Първо студио на БНР с участието на Детски радиохор под диригентството на Венеция Караманова. Водещите Ева Валентинова и Александър Райчев ще обявят коя от общо четирите номинации за Голямата награда „Сирак Скитник“ е победител за 2017-а година.

Обществения съвет на БНР с председател Райна Константинова ще обяви носителя на големия приз между следните номинации: На програма „Хоризонт“ – Николай Захариев и Бояна Андреева, на програма „Христо Ботев“ – Георги Василски, на „Музикална къща БНР" – Мирослав Иванов Данев (посмъртно). Четвъртата номинация е на Програмния съвет – за музикалните редактори – за проявен висок професионализъм и отстояването на престижа на БНР по време на кризата с Музикаутор в условията на безпрецедентен натиск в началото на 2017 година.

Ще бъдат раздадени още награди за радиожурналистика, за радиопредаване и „Златен глас“ в памет на журналистката Надежда Дженева.

Концертът ще бъде предаван на живо по програма „Хоризонт“ и по Радио „Бинар“ от 19:15 ч.

След успешната за БНР изминала година, която приключи със старта на класацията ТОП 20, ръководството на общественото радио предвижда и изграждането на нов Нюзрум, който ще работи по утвърдени европейски практики.

 

Автор:
БНР
Публикация:
24.01.2018 г. 13:03
Посетено:
1162
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/27036-nov-sayt-i-bnr-play-za-rozhdeniya-den-na-radioto