Награди

Сдружение „Български музеи“ връчва първите си годишни награди

Официална церемония на 30 ноември в Националния военноисторически музей

Сдружение „Български музеи“ връчва първите си годишни награди

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 30 ноември (четвъртък) от 18.30 часа на официална церемония в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София ще бъдат връчени за първи път наградите на Сдружение „Български музеи“. На събитието се очаква да присъстват министърът на културата г-н Боил Банов и зам.-министърът на културата г-жа Амелия Гешева.

Наградите „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и служат за отбелязване на  най-добрите практики в музеите за предходната година. Това са първите институционално установени награди, които отбелязват приноса на музеите към съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България.

Те се раздават в три категории: Музей на годината, Образователна инициатива, Събития и работа с публики. Част от наградите е и отличието „Грамота за цялостен принос за развитието на музея“.

Оценяването е извършено от петчленно жури в състав: Цветана Манова – етнолог, д-р Момчил Маринов – директор на Исторически музей „Искра“, Казанлък, д-р Светла Казаларска от Института по етнология и фолклористика към БАН, Петя Кияшкина – директор на Музей „Старинен Несебър“ и гл. ас. Бета Хараланова от Регионален исторически музей - Шумен.

 

 

Автор:
НВИМ
Публикация:
28.11.2017 г. 15:08
Посетено:
1418
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/26758-sdruzhenie-balgarski-muzei-vrachva-parvite-si-godishni-nagradi