Награди

„Новатори в образованието“ 2017

Победителите от тазгодишното издание на класацията ще бъдат обявени на 8 ноември от 18 часа в Литературен клуб „Перото"

„Новатори в образованието“ 2017


◊ НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО 2017

През юни стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017, която има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование. Това е четвъртото поредно издание на „Новатори в образованието“, като тази година организатор е образователната организация ERP Academy. Амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи,технологични решения, както и добрият пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.

Победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ ще бъдат обявени на официално събитие, което ще се проведе на 8-и ноември (сряда) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

„За Национален дворец на културата партньорството с „Новатори в образованието” е важно, защото вярваме, че доброто и иновативно образование е ключов фактор за развитие на културната среда и културните публики в България. Литературен клуб „Перото” е домакин през последната година на все повече събития, насочени към младежка аудитория. За целта се стремим да привличаме и повече партньори с активна гражданска позиция, ангажирани с реализиране на позитивната промяна в различни сфери на обществения и културен живот“, споделя Ия Петкова, ръководител на направление „Стратегическо развитие, маркетинг и реклама и продуцентска дейност“ на НДК.

Номинации в класацията „Новатори в образованието“ 2017 получиха повече от 50 проекта, които бяха разпределени в категориите Деца, Училища, Университети, Обучения и Благотворителност, както и награда на публиката, която беше безапелационно спечелена от Ангел Ангелов – преподавател по информационни технологии в СУ "Сава Доброплодни" - Шумен.

Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност.

Класацията „Новатори в образованието“има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

Повече информация за „Новатори в образованието“ 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и на официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg


„Новатори в образованието“ 2017 се осъществява със съдействието на ERP Academy, ERP.BG и AVS Agency. Партньори на класацията са Национален дворец на културата (НДК), Литературен клуб „Перото“, Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Мусала Софт, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди,сп. Enterprise, Uchi.bg, B2bmedia.bg, Pixelmedia.bg, Uspelite.bg, HiLife, Espressonews.bg и Vibes.bg.


◊ КЛАСИРАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

„Новатори в образованието“ 2016, организатор: Uchi.bg

1. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”

2. Светлин Наков, Софтуерен университет

3. Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“

„Новатори в образованието“ 2015, организатор: Uchi.bg

1. Явор Джонев, системата Jump Math     

2. Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“

3. Дарин Маджаров, основател на Уча.се

„Новатори в образованието“ 2014, организатор: Uchi.bg

1. Светлин Наков, Софтуерен университет          

2. Дарин Маджаров, основател на Уча.се

3. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”

 

 

Автор: Организаторите
04.11.2017 г. 15:46
Посетено: 619
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/26587-novatori-v-obrazovanieto-2017