Награди

Александър Хаджиангелов – носител на награда „Иван Димов“ за млади таланти

За ролята на Алън Странг в пиесата „Еквус“

Александър Хаджиангелов – носител на награда „Иван Димов“ за млади таланти


Актьорът на Младежки театър "Николай Бинев"  Александър Хаджиангелов ще получи наградата „Иван Димов“ за ролята си на Алън Странг в спектакъла „Еквус“. На 29 юни, след представлението, от Фондация „Млади български таланти“ ще връчат отличието на сцената на театъра. Ежегодно наградата се връчва на млади таланти за високи постижения в сферата на изкуството.

Сред носителите ѝ са актьорите Андрей Баташов, Иван Радоев, Рени Врангова, Христо Мутафчиев, Мариян Бачев, Мария Сапунджиева, Валери Йорданов, Ненчо Илчев, Калин Врачански, Александър Кадиев, Владимир Карамазов, Камен Донев и други.

Спектакълът „Еквус“ е премиерно заглавие за сезон 2016/2017 на Младежки театър и е образец за съвременния психологически театър. Представление набляга на сблъсъка между вътрешното невидимо живеене  и обществената му социална оценка. В спектакъла се разкриват множество теми - темата-табу за психичното живеене и проблемите на отделния човек, медицина, любов, религия. Това гарантира индивидуален прочит за всеки един зрител.


Фондация „Млади български таланти“ е неправителствена организация, учредена от известни музиканти, художници, артисти. Сред тях са Александрина Милчева, проф. Ангел Станков, проф. Йосиф Радионов и други. Към фондацията е учреден и специален фонд „Иван Димов“ за талантливи млади български актьори, който от 11 години присъжда ежегодна награда на името на големия актьор. 


Автор:
Младежки театър "Николай Бинев"
Публикация:
26.06.2017 г. 14:11
Етикети:
млади талантиАлександър ХаджиангеловнаградаМладежки театър
Фондация Млади български таланти
Евкус
награда Иван Димов
Посетено:
2261
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/26010-aleksandar-hadzhiangelov-nositel-na-nagrada-ivan-dimov-za-mladi-talanti