Награди

Стефан Попов получи "Алтер" за най-добра мъжка роля

Награда за ролята на Св. Климент Охридски в „Живот и слово праведного Климента“

Стефан Попов получи "Алтер" за най-добра мъжка роля
Сцена от "Слово за Лазар", един от седемте пърформанса от цикъла "Живот и слово праведного Климента". Сн.: Благовест Попов.


◊ НАГРАДИ

В нощта на Оскарите Театър-лаборатория „Алма Алтер“ раздаде 15 тухли, т.нар. Алтери в 15 различни категории.


Сред наградените са:
Големият български актьор Стефан Попов с „Алтер за мъжка роля“ за ролята му на Св. Климент Охридски в „Живот и слово праведного Климента“;
Илиана Сербезова
с „Алтер за женска роля“ за ролята на Жулиета в „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“;
Иван Стоянов
с „Алтер за дипломен спектакъл“ за „Ловец на свечеравания“, хорът на Националната гимназия по древни езици и култури с „Алтер за песен от представление“ за Тропар за Св. Климент от „Живот и слово праведного Климента“, Фондация „Отворено общество“ и „Макрофонд“ с „Алтер за най-добро културно сътрудничество“ за проекта „24 Часа Социален Експеримент „Без граници“, фотографът Александър Петличков с „Алтер за снимка от спектакъл“ за снимка от „Дуел: Дон Кихот срещу Хамлет“, музикална формация „Охана“ с „Алтер за театрално откритие“ за спектакъла „Звездите на Венеция в полите на Витоша“ и др.

Водещи на церемонията бяха вокалистът на група „Атлас“ и носител на над 8 награди „Алтер“ – Георги Арсов и неговият сценичен партньор и приятел Марко Дженев. Във ВИП ложата място намериха заместник-ректорът на Софийски университет доц. Георги Вълчев, хореографът д-р Петя Йосифова, чиято книга „Човекът актьор в театъра на Гротовски“ е сред номинираните с награда „Икар“, международният фотограф Терънс Брет, културното аташе на Испания Хайме Ермида, топ-гримьорката Теодора Сербезова, музикантите от Точка Бг.

Автор:
Театър-лаборатория „Алма Алтер“
Публикация:
28.02.2017 г. 14:46
Посетено:
1072
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/25193-stefan-popov-poluchi-alter-za-nay-dobra-mazhka-rolya