Награди

Годишните награди за биоразнообразие ще бъдат връчени на 23 ноември

На празничната церемония ще бъде отбелязана и 10-годишнината на Коалиция „За да остане природа в България“

Годишните награди за биоразнообразие ще бъдат връчени на 23 ноември


◊ СЪБИТИЕТО

В трескава подготовка минават последните дни преди официалния старт на Годишните награди за биоразнообразие 2016. Организаторите пазят в пълна тайна кои са фаворитите на журито, а публичното гласуване на Фейсбук събитието е в разгара си. Най-оспорвана е битката в категория Активист на годината, като до момента гласувалите за различните номинирани надвишават 5000 гласа. Разликите между първите са малки, затова до последно няма да се знае кой точно ще победи! В останалите категории конкуренцията е не по-малка.

Онлайн гласуването ще приключи на 22 ноември в 18 часа, а победителите ще получат наградите си заедно с избраниците на журито на церемонията на 23 ноември от 18 часа в клуб „Терминал 1“ в София. 

Изборът на журито беше не по-малко оспорван. Членовете на журито Радослав Парушев (един от най-популярните сред младите и активни българи съвременни български писатели, чийто нов роман всички чакат с нетърпение), Красимира Величкова (изпълнителен директор на Българския дарителски форум – най-голямото сдружение на дарителски организации в страната), Ива Дойчинова (легендарен журналист от FM + с активна гражданска позиция, лице на множество социални кампании), Валери Йорданов (български театрален и филмов актьор, участвал в множество филми и пиеси, който има активна гражданска позиция ЗА българската природа) и председателят на журито д-р Боян Петров - алпинист, зоолог, спелеолог и активен защитник на природата, определиха победителите в петте категории, но кои са те, остава в пълна тайна до началото на събитието. В тайна ще остане и кой ще получи Наградата за цялостен принос, която Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) ще присъди тази година.

И сред толкова тайни и неизвестни, все пак ще разкрием една от изненадите в тазгодишното издание. По време на събитието ще бъде отбелязана и 10-годишнината от създаването на Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“. БФБ кани всички привърженици и участници в кампаниите за спасяването на Българското Черноморие, Пирин, Рила, Витоша, горите, Странджа и др. да отбележат празника на най-голямата природозащитна структура – обединение от над 30 граждански и природозащитни организации. Гостите на събитието ще научат повече за успехите на Коалицията, за причините на нейното създаване, ще чуят и ще видят лично някои от познатите „лица“ на природозащитните каузи.

Очакват се много изненади, приятно настроение, осигурено от група P.I.F. и вкусна храна от Балкана, произведена в Натура 2000 зони.

Присъждането на Годишните награди се организира от БФБ в рамките на проект „За Балкана и хората”, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

 

Повече за номинираните може да видите тук

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1416471371993343/


 


Автор:
Българска фондация Биоразнообразие
Публикация:
21.11.2016 г. 16:44
Посетено:
1124
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/24641-godishnite-nagradi-za-bioraznoobrazie-shte-badat-vracheni-na-23-noemvri