Награди

Портал "Култура" връчва годишните си награди за литература и хуманитаристика в Деня на народните будители

Официална церемония на 1 ноември 2016, 18:30 часа, Книжен център "Гринуич"

Портал "Култура" връчва годишните си награди за литература и хуманитаристика в Деня на народните будители


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 ноември (вторник) – в Деня на народните будители – Портал „Култура” ще връчи годишните си награди за принос в областта на литературата и хуманитаристиката през 2016 г.

Наградите ще бъдат връчени в Книжния център "Гринуич" –  София, бул. "Витоша" 37 (кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Солунска") – от 18.30 часа.

Годишните награди на Портал „Култура“ са учредени през 2014 г. от Фондация "Комунитас". Те са разделени в три категории: проза (сборник с разкази, повест, роман), хуманитаристика, както и специални награди за цялостно творчество или изключителен принос в областта на прозата, поезията, драматургията и хуманитаристиката. Във всеки раздел се присъждат I и II награда.

Отличените творби са определени от жури в състав: Тони Николов, проф. Калин Янакиев, Теодора Димова, Деян Енев, проф. Божидар Кунчев.

Тази година Фондация „Комунитас” за първи път връчва и една специална награда за принос към гражданското общество.Автор: Организаторите
31.10.2016 г. 14:07
Посетено: 1148
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/24483-portal-kultura-vrachva-godishnite-si-nagradi-za-literatura-i-humanitaristika-v-denya-na-narodnite-buditeli