Награди

Мая Бежанска с награда за женска роля в "Колекционерката"

Отличието е от тазгодишното издание на Международния фестивал на спектаклите с един актьор "BGMOT" - Габрово

Мая Бежанска с награда за женска роля в "Колекционерката"


◊ СЪБИТИЕТО

На 10 юни 2016 г. в пространството пред Театър 199 „Валентин Стойчев” наградата за женска роля от Международния фестивал на спектаклите с един актьор „BGMOT” – Габрово 2016 получи Мая Бежанска за ролята й в спектакъла „Колекционерката” от Радослав Чичев. Режисьор на постановката е Катя Петрова, сценографията е дело на Рин Ямамура, а музиката на Христо Йоцов.

Наградата връчи г-жа Невена Митева – директор на Драматичен театър „Рачо Стоянов”, град Габрово.

През 2010 г. пиесата на Радослав Чичев "Колекционерката", заедно с „Гарванът“ от Калина Попянева, печели първа награда на конкурса за камерна пиеса „Славка Славова“ в Театър 199 „Валентин Стойчев”.


◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА "КОЛЕКЦИОНЕРКАТА"

Всеки човек е КОЛЕКЦИОНЕР. Кой не пази сувенири от екскурзиите си или снимки от рождените дни на своите деца? Това са обичайни неща, не си даваме сметка, че е КОЛЕКЦИОНИРАНЕ - КОЛЕКЦИЯ от мигове. Що се отнася до КОЛЕКЦИОНИРАНЕТО като хоби, то се практикува от всеки пети на света.

Най-многобройни са КОЛЕКЦИОНЕРИТЕ на монети, пощенски марки, картини, първи издания на книги, всички видове часовници. Има и такива, които събират стари автомобили и такива, които събират очукани чайници, но има и КОЛЕКЦИОНЕРИ на костилки, празни туби от паста за зъби, червени клоунски носове или пък видове връв.

Ние живеем с вродения инстинкт да не пропуснем нищо, с инстинкта да попълваме житейския класьор. Но може ли да се окаже той смола, която ни примамва, за да ни плени като мушици и да се втвърди?

"КОЛЕКЦИОНЕРКАТА" е спектакъл за слънцето и кехлибара! 

 

• Следващо представление – 8 юли 2016 г.


Автор:
Театър 199 "Валентин Стойчев"
Публикация:
14.06.2016 г. 00:07
Посетено:
1881
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/23769-maya-bezhanska-s-nagrada-za-zhenska-rolya-v-kolektsionerkata