Награди

Участвайте в Националните фантастични награди

Те ще определят и кои творци ще представят България на Еврокон 2016

Участвайте в Националните фантастични награди


◊ ПОКАНА

Участвайте в Националните фантастични награди

Фантастиката се превръща във все по-обичан жанр – тя включва повечето филми, игри и книги, които излизат в последно време, там са и най-сплотените почитатели. Българските творци стават все по-продуктивни, а произведенията им – все по-качествени. Поради което заслужават и вниманието, и признанието ни.

Именно такова признание цели да им даде инициативата на 16 фантастични клуба, организации и общности, обединили усилията си за провеждането на ежегодни Национални фантастични награди.

Подборът на наградите започва на 9 май и ще продължи повече от месец. В него може да се включи всеки приятел на фантастичното. Той ще протече в три етапа: предлагане на номинации и гласуване за приетите номинации в два кръга. Набирането на номинации ще продължи до 22 май. Награди ще се раздават в цели 24 категории, а техни носители ще станат писатели, художници, издатели, преводачи, режисьори, сценаристи, гейм дизайнери и други български творци. Класираните на първо място ще получат не само награда, но и шанса да представят България на Еврокон 2016: фестивал, който отличава най-обичаните фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град.

Организатори на Националните фантастични награди тази година са Фентъзи ЛАРП център, Човешката библиотека, SciFi.bg, Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“, knigi-igri.bg, Сборище на трубадури, ShadowDance, „През 9 земи“, клуб „Терра Фантазия“, клуб „Иван Ефремов“, клуб „Братя Стругацки“, Клуб по фентъзи и фантастика към ФМИ, клуб „Светлини сред сенките“, клуб „Уибробия“, организаторите на фестивала „Златен Кан“ и представители на българските ЛАРП общности.

Можете да се включите в подбора или да научите повече тук: http://nfnagradi.net/


 
Автор:
Екип на Човешката библиотека
Публикация:
12.05.2016 г. 16:18
Посетено:
997
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/23541-uchastvayte-v-natsionalnite-fantastichni-nagradi