Награди

Фондация „Радостина Константинова” връчи годишните си награди за разследваща журналистика

Отличените са репортери от Българското национално радио и Нова телевизия

◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Радостина Константинова” връчи годишните си награди за разследваща журналистика


Стажант-репортерът на Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио Спас Крайнин и журналистката Генка Шикерова от Нова телевизия са носители на тазгодишните награди за разследваща журналистика на Фондация „Радостина Константинова“. Те получиха грамоти и парична награда от по 1000 лева на официална церемония снощи. Наградите на двамата отличени бяха връчени от миналогодишния носител на Голямата награда - Марин Николов от Нова телевизия, и Миролюба Бенатова – учредител на Фондацията.

С решение на Управителния съвет на Фондацията тази година не бе връчена Голяма награда. Мотивите за това са, че публикуваните материали не са подписани от техните автори, което се разминава с критериите за носене на лична отговорност.

По традиция Фондация „Радостина Константинова” връчи и годишна стипендия в размер на 1000 лева на Ралица Григорова Чернева – студентка III курс по журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации. На 15 май т.г. изтича и срокът за подаване на документи за избор на стажант в бюрото на излизащото в Прага на английски език списание Transitions Online, което се занимава с проблеми на прехода в Източна Европа.

Това е петата година, в която Фондацията връчва наградите си за разследваща журналистика. Неправителствената организация е създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа „168 часа” и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“.

Основната цел на Фондацията е да насърчава обективната журналистика у нас като подпомага колеги от всички медии. Организацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.




Автор:
Фондация „Радостина Константинова”
Публикация:
12.05.2016 г. 14:37
Посетено:
916
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/23539-fondatsiya-radostina-konstantinova-vrachi-godishnite-si-nagradi-za-razsledvashta-zhurnalistika