Награди

„Алегро виваче“ на БНР обявява „Музикант на годината 2015“

Галаконцерт на 23 април 2016 от 19 часа в зала 6 на НДК

„Алегро виваче“ на БНР обявява „Музикант на годината 2015“
Носителката на приза „Музикант на годината 2014“ Ваня Монева - диригент, основател на хор „Космически гласове“


◊ СЪБИТИЕТО

„Алегро виваче“ на БНР обявява „Музикант на годината 2015“

Кого подкрепиха най-много слушатели на предаването за класическа музика „Алегро виваче” по програма „Хоризонт” на Българското национално радио в допитването „Музикант на годината“ за 2015 г. и кои са новите носители на награди в останалите категории ще стане известно на галаконцерта на 23 април от 19 часа в зала 6 на НДК.

Уникалната награда се определя от слушателите на програма „Хоризонт” на БНР. Допитването се провежда от 1991 година и това е 25-ото поредно издание на анкетата.

Ще станат известни и призьорите в категориите "Дебют", "Активна творческа дейност", "Млад музикант на годината", "Музикален проект на годината", „Премиера“, „Юбилей“, „Цялостно творчество“ и „Изключителен принос към българската култура“.

В предишните 24 издания призът е бил присъждан на диригентите проф. Васил Арнаудов, Емил Табаков, Росица Баталова, Йордан Камджалов, Найден Тодоров и Ваня Монева, оперните прими Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова и Красимира Стоянова, цигуларите проф. Минчо Минчев, Васко Василев, Светлин Русев и Мичо Димитров, пианистите проф.Виктор Чучков и Людмил Ангелов, клавирното дуо Аглика Генова – Любен Димитров, композиторът проф. Иван Спасов, кавалджията Теодосий Спасов, перкусионистката Татяна Колева.

И този път статуетката „Музикант на годината” е дело на скулптора Христо Илиев. Останалите наградени ще получат уникален плакет.

Входът е свободен за всички приятели на „Алегро виваче” и почитатели на класическата музика!

„Музикант на годината” се осъществява с любезното съдействие на „Алианц България”.


Автор:
Светла Стойкова, БНР
Публикация:
19.04.2016 г. 18:14
Етикети:
БНРАлегро вивачегалаконцерт
Музикант на годината 2015
Посетено:
1429
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/23388-alegro-vivache-na-bnr-obyavyava-muzikant-na-godinata-2015