Награди

Старозагорската опера участва в церемонията по връчването на годишните награди на „България си ти”

Награди за изключителен принос в развитието на българската култура, наука и изкуство

Старозагорската опера участва в церемонията по връчването на годишните награди на „България си ти”
Почетните статуетки, които ще получат наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от проф. Евгений Кузманов


◊ СЪБИТИЕТО

На 29 февруари Сдружение „България си ти“ ще връчи своите годишни награди в памет на проф. д-р Тончо Жечев. Церемонията ще се проведе в София, на сцената на Народния театър “Иван Вазов” от 19:00 ч.

За четвърта поредна година освен награждаването за изключителен принос в развитието на българската култура, наука и изкуство, сдружение „България си ти“ ще почете и паметта на една от най-знаковите и влиятелни обществени фигури в съвременната ни история, големия български учен и интелектуалец професор доктор на филологическите науки Тончо Жечев.

Наградите са за изключителен принос към българското общество ще бъдат връчени от миналогодишните лауреати. В тържествената програма на официалната церемония по награждаването тази година ще участват солисти, оркестър и балет на Старозагорската опера. Диригент Красимир Къшев. В празничната вечер ще прозвучат увертюра към операта „Кармен” и Фарандола от „Арлезианката” на Бизе в изпълнение на оркестъра на Старозагорската опера. Гергана Русекова ще изпълни Хабанера, а Валери Турманов – куплети на Тореадора от операта „Кармен” на Бизе. Кремена Костова и Станко Танев ще танцуват на музикалния фон на популярното "Адажио" от Томазо Албинони.

Почетните статуетки, които ще получат наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.

„Изключително щастливи сме, че имаме възможността отново да връчим Годишните награди „България си ти“. Желанието ни е всяка година да отличаваме онези наши сънародници, които с неуморния си труд, богат опит и голямо сърце не спират да работят за по-добрия живот на обществото ни“, сподели Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти“.


Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
27.02.2016 г. 12:44
Посетено: 1001
Етикети: Държавна опера Стара Загора, концерт, годишни награди, проф. д-р Тончо Жечев, Сдружение България си ти
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/22997-starozagorskata-opera-uchastva-v-tseremoniyata-po-vrachvaneto-na-godishnite-nagradi-na-balgariya-si-ti