Награди

Награждаване на Стоянка Мутафова с почетна грамота „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен”

За първи път български актьор ще бъде удостоен с награда от Международна фондация „Лейди Даяна”

Награждаване на Стоянка Мутафова с почетна грамота „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен”


◊ СЪБИТИЕТО

Международна фондация „Лейди Даяна” съвместно със Сатиричен театър „Алеко Константинов” организира награждаване на голямата българска актриса – Стоянка Мутафова с почетна грамота „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен”.

За първи път български актьор ще бъде удостоен с награда от Международна фондация „Лейди Даяна”, с което си отличие г-жа Мутафова ще се нареди заедно с имена като: сър Томас Шон Конъри, Питър О'Тул, Лин Редгрейв. 

На 7 юни 2015 г. от 19:30 ч. в Сатиричен театър "Алеко Константинов" след спектакъла „Златният телец“ ще се състои церемонията по награждаването.

Събитието се провежда с партньорството на Сатиричен театър "Алеко Константинов". Ще бъдат поканени колеги и приятели на Стоянка Мутафова.

 

Международна фондация „Лейди Даяна” се учредява 1997 г. в Лондон. Фондацията е призната от кралицата на Великобритания и Кралското семейство. По време на учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които: САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина и др. Целта на Фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.

През годините Фондацията е била партньор на проекти като: Благотворителен концерт в Летния театър на гр. Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в североизточна България; Обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора; Активен участник в СПИН процеса в Либия.

 

Международна фондация „Лейди Даяна” се обръща към българските медии с молба за едно достойно отразяване  на мероприятието по награждаването на доайена на театралното изкуство в България!

Изразяваме предварителната си благодарност към всички медии, станали съпричастни към това събитие!

 


Автор:
Сатиричен театър "Алеко Константинов"
Публикация:
04.06.2015 г. 15:07
Посетено:
1230
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/21569-nagrazhdavane-na-stoyanka-mutafova-s-pochetna-gramota-prinos-v-kulturata-i-obogatyavaneto-na-svetovnoto-teatralno-izkustvo-kato-negov-doayen