Награди

Савов с номинация за Наградата "Култура" на Велико Търново

Единственият музикант, попаднал в номинациите

Савов с номинация за Наградата "Култура" на Велико Търново


◊ СЪВБИТИЕТО

Савов получи номинация за първите по рода си награди "Култура", които Община Велико Търново връчи в навечерието на 24-ти май.

Призовете се присъждат за високи постижения в областта на изкуствата и културата. Връчват се две награди, като едната е за утвърден автор, музикант или художник, който е посветил себе си и творчеството си на Велико Търново, а втората се дава на млад автор, който е успял да впечатли публиката със свой проект или творчество.

По време на церемонията стана ясно, че са излъчени общо осем номинации в двете категории, като сред тях е и великотърновският музикант. Освен Савов, който бе и всъщност единственият номиниран музикант, предложени за награда бяха още художничката Валентина Лапчева, издателя, драматург и писател Любен Босилков, поетът Янислав Янков и др.


Церемонията се състоя на 29.05.2015 г. в Голяма зала на великотърновският театър и бе открита лично от кмета Даниел Панов. Събитието уважиха още председателят на Общинския съвет Николай Ашиков, зам.-областния управител Любомира Попова, ректорите на двете висши училища в града, заместник-кметове, общински съветници и почетни граждани на Велико Търново.

Началото на тържеството бе поставено с изпълнение на емблематичната за празника песен "Върви, народе възродени", изпълнена от Савов и неговите колеги от хор "Кантилена".

Автор:
Публикация:
30.05.2015 г. 20:49
Посетено:
1611
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/21537-savov-s-nominatsiya-za-nagradata-kultura-na-veliko-tarnovo