Награди

Фондация „Радостина Константинова” връчи наградите си за разследваща журналистика за 2015 г.

Репортерът Марин Николов от Нова телевизия е носителят на Голямата награда

◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Радостина Константинова” връчи наградите си за разследваща журналистика за 2015 г.

Репортерът Марин Николов от Нова телевизия е носителят на Голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова” за тази година. Той получи специален плакет и парична награда от 3 000 лева на церемония снощи за три свои разследвания – „Голямото източване“, „Тютюн“ и „Екорекет“. Призът му бе връчен от миналогодишният носител на наградата Росен Цветков от bTV.

По традиция Фондация „Радостина Константинова” връчи и две поощрителни награди на млади репортери. Грамота и парична награда в размер на 500 лева получиха – Здравка Маслянкова от великотърновския вестник „Янтра днес“ за разследването си „Хлорна бомба цъка в Горна Оряховица“ и Петър Нанев за материала за злоупотребите във ВМА – София, излъчен в „Репортерите на bTV“ със заглавие „Необяснимо бездействие“.

Журито снощи връчи и годишна стипендия на Даяна Попова, която е III курс студентка по журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски” и стажантка в отдел „Вътрешни новини” на вестник „Труд”.

 


Автор:
Организаторите
Публикация:
13.05.2015 г. 15:19
Посетено:
908
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/21410-fondatsiya-radostina-konstantinova-vrachi-nagradite-si-za-razsledvashta-zhurnalistika-za-2015-g