Награди

Фондация „Радостина Константинова” връчва Голямата награда за разследваща журналистика

Носителите на приза за 2015 г. ще бъдат обявени на церемония на 11 май в Гранд хотел „София”

Фондация „Радостина Константинова” връчва Голямата награда за разследваща журналистика


◊ СЪБИТИЕТО

За четвърти път Фондация „Радостина Константинова” ще връчи Голямата си награда за разследваща журналистика. Церемонията, на която ще стане това, е в понеделник - на 11 май 2015 г., в Зала „Триадица” на Гранд хотел „София” от 19.00 часа.

До крайния срок за набиране на номинации на адреса на Фондацията бяха получени 15 разследвания на журналисти от печатни и електронни медии. Критериите, по които журито оценява и избира носителите на Голямата награда за разследваща журналистика за 2015 г., както и на 2 поощрителни награди, са: обективност, ефект на въздействие, пълнота на разследването и обществена значимост.
   
Победителят в конкурса ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов, и парична награда в размер на 3 000 лева. Наградният фонд за двете поощрителни награди е по 500 лв.

Това е четвъртата година, в която Фондацията връчва престижната си награда. Неправителствената организация е създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа „168 часа” и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“.

Основната цел на Фондацията е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии. Освен Годишна награда, с която се отличават млади репортери за разследваща публикация, репортаж, радио или телевизионно предаване, неправителствената организация осигурява стаж в авторитетни медии в чужбина и годишни стипендии на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски”.

Фондацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.


www.radostinakonstantinova.org



Автор:
Организаторите
Публикация:
08.05.2015 г. 13:37
Посетено:
1132
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/21378-fondatsiya-radostina-konstantinova-vrachva-golyamata-nagrada-za-razsledvashta-zhurnalistika