Награди

"Кристална лира" за оркестъра на Държавна опера – Русе с диригент Найден Тодоров

Юбилеен златен медал „100 години Борис Христов” за Държавна опера Русе

"Кристална лира" за оркестъра на Държавна опера – Русе с диригент Найден Тодоров


◊ СЪБИТИЕТО

"Кристална лира" за оркестъра на Държавна опера – Русе с диригент Найден Тодоров

За осемнадесета поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Classic FM радио присъдиха в Деня на народните будители 1 ноември наградите за ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство „Кристална лира”.

Оркестърът на Държавна опера - Русе с диригент Найден Тодоров получи престижното отличие в категория „оркестрово изкуство” за великолепното изпълнение на Меса за мира „Въоръженият човек” от Карл Дженкинс в рамките на Международния фестивал „Мартенски музикални дни” и на Европейския музикален фестивал (с участието на Смесен хор „Дунавски звуци”, Детско-юношески хор „Дунавски вълни” и солистите Даниела Караиванова, Андреана Николова, Александър Баранов и Момчил Миланов), както и за брилянтното изпълнение на оркестъра в спектаклите на операта „Хофманови разкази” от Жак Офенбах в Русе и София.


◊ ОЩЕ

Държавна опера - Русе получи и юбилеен почетен златен медал на Министерството на културата „100 години Борис Христов”.

Наградата се връчва по повод 100 години от рождението на Борис Христов и отличава Държавна опера - Русе за активно участие в отбелязването на световната годишнина.

Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
02.11.2014 г. 15:26
Етикети:
Найден ТодоровДържавна опера Русе
100 г. Борис Христов
златен медал
оркестрово изкуство
награда Кристална лира
Посетено:
1207
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/20176-kristalna-lira-za-orkestara-na-darzhavna-opera-ruse-s-dirigent-nayden-todorov