Награди

Audioknigi.bg стана носител на Националната награда "Христо Г. Данов" за електронно издаване

Награда за принос към книжовната култура

Audioknigi.bg стана носител на Националната награда "Христо Г. Данов" за електронно издаване


◊ СЪБИТИЕТО

Audioknigi.bg стана носител на Националната награда "Христо Г. Данов" за електронно издаване

Първата онлайн платформа и електронно издателство за аудио книги у нас – Audioknigi.bg, спечели тазгодишната награда за принос към книжовната култура „Христо Г. Данов“ – категория Електронно издаване и нови технологии.

Тържествената церемония по връчването се състоя в град Пловдив на 20.06.2014 г. Награждаването по традиция се провежда в къщата-музей на издателя Христо Данов, намираща се в Стария град.

Екипът на Аудиокниги.бг споделя: „Поласкани сме от това признание, което ни мотивира да продължаваме работата си със същия ентусиазъм и любов. Приемаме проекта по продуциране и записване на книги в аудио формат като кауза с много важно значение. Вярваме, че аудио книгите имат място на българския книжен и аудио пазар и са един нов и чудесен начин да преоткрием общуването си с литературата“.

Сайтът за аудио книги на български език Audioknigi.bg е създаден преди година от Дениз Герганова и Джони Пенков – двама страстни почитатели на литературата, изкушени от аудио книгите. Джони Пенков няма нужда от представяне, а Дениз Герганова от дълги години живее и работи във Виена – именно там тя се среща за пръв път със специалното преживяване, наречено аудио книга.

В онлайн магазина на Audioknigi.bg ще откриете голямо разнообразие от български класически произведения, съвременни творби на признати и обичани автори, любими детски приказки и безплатно съдържание.

На сайта в момента могат да се чуят и купят произведения на Иван Вазов, Алеко Константинов, Йордан Йовков, Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Гео Милев, Никола Вапцаров и други класици, а съвременната българска проза е представена с книги на Георги Господинов, Елена Алексиева, Алек Попов, Захари Карабашлиев, Ружа Лазарова, Михаил Вешим, Деян Енев, Никол Данева, Радостина Ангелова и др.



Още информация на http://www.audioknigi.bg/
Автор:
Публикация:
26.06.2014 г. 14:12
Етикети:
литературааудиокниги
електронно издаване
награда Христо Г. Данов
Audioknigi.bg
Посетено:
2366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/19543-audioknigi-bg-stana-nositel-na-natsionalnata-nagrada-hristo-g-danov-za-elektronno-izdavane