Награди

Годишни награди на Сдружение на българските писатели

Процедура по номиниране на кандидатите

◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение на български писатели обявява началото на процедурата за номиниране и присъждане на годишните си награди за нови книги, публикувани през 2005 г.


◊ РЕГЛАМЕНТ

Приемат се предложения само от членове на Сдружение на български писатели, от литературни и културни периодични издания и интернет-сайтове, от издателства и културни предавания в електронните медии в следните категории:

. Поезия
. Белетристика
. Критика и хуманитаристика

За участие в процедурата се допускат само нови книги (първо издание), написани от членове на Сдружение на български писатели и публикувани през календарната 2005 година.

Предложенията трябва да съдържат точни сведения за произведението, за автора (кратка биографична справка, адрес, телефони за контакти и e-mail) и за издателството, публикувало неговата книга, като задължително бъдат приложени и два екземпляра от предложената за награждаване книга.


◊ СРОК И АДРЕС

Краен срок за внасяне на предложенията: 1 март 2006 г.

Адрес: София, ул. “Св. Иван Рилски” № 1, за Сдружение на български писатели или на e-mail: pisateli@slovoto.org


◊ НОМИНАЦИИ И НАГРАДИ

До 15 март 2006 г. ще бъдат обявени номинациите във всяка от категориите, а на 30 март 2006 г. наградите ще бъдат връчени на специално тържество след традиционния годишен литературен преглед на Сдружение на български писатели.


Автор:
Публикация:
01.02.2006 г. 18:41
Посетено:
1572
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/1713-godishni-nagradi-na-sdruzhenie-na-balgarskite-pisateli