Награди

Престижна награда за "Анатомия на паяжината"

Отличие за Младежката театрална студия при НЧ „Искра – 1860”, Казанлък

Престижна награда за "Анатомия на паяжината"


◊ СЪБИТИЕТО

Спектакълът „Анатомия на паяжината" на Младежката театрална студия при НЧ „Искра – 1860”, отново е отличен с награда.

Призът е от участието на Студията в Националния ученически театрален фестивал "Климент Михайлов", който се проведе в Русе за 16-ти път. След големия успех, който пожъна на международния фестивал "Утринна звезда" в Банско, спектакълът непрекъснато впечатлява публика, жури, театроведи и критици.

Казанлъшката трупа  показа своите артистични умения на сцена пред жури - драматургът Крум Гергицов, актьорът Крум Берков и представителят на Кукления театър Р. Джамбазова. По талант изпревари редица колективи, представили се с добри постановки, сподели Мая Стоянова след получаване на наградата. Конкуренция на Театралната студия към НЧ "Искра - 1860" са около 30 трупи, както и спектаклите на русенски състави, режисирани от преподавателя в НАТФИЗ проф. Александър Илиев. Фестивалът, в който участваха близо 400 ученика, е организиран от Община Русе, Драматичен театър “Сава Огнянов”, Общински детски център за култура и изкуство, Общински младежки дом и Куклен театър-Русе.

Престижната награда на Младежката студия поставя един много добър финал за театралите, отбеляза ръководителят Мая Стоянова. По думите на проф. Наталия Дроздова, журирала Фестивала на камерните форми в любителското изкуство, в читалищната театрална школа има много талантливи възпитаници, в нея се работи професионално и това е видно за зрителите. Мая Стоянова показа на участниците в първото фестивално издание, извън конкурсната част, двете постановки – „Анатомия на паяжината” и „Сватбата на Червенушко”.

Автор:
НЧ "Искра - 1860", Казанлък
Публикация:
14.06.2012 г. 15:34
Етикети:
РусеАнатомия на паяжинатанаградаМая СтояноваКазанлък
ученически театрален фестивал
Младежката театрална студия
НЧ "Искра - 1860"
Посетено:
1619
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/14992-prestizhna-nagrada-za-anatomiya-na-payazhinata