Награди

Издателство "Хермес" с приз за принос в културата и творческата индустрия

За активната политика на издателството в подкрепа на българските автори и българската книга

◊ СЪБИТИЕТО

Асоциация на индустриалния капитал в България ще връчи статуетка, плакет и грамота на издателство „Хермес” за принос в развитието на творческите индустрии и културата по случай деня на българската просвета и на славянската писменост – 24 май.

Отличието се връчва за активната политика на издателството в подкрепа на българските автори и българската книга.

През 20-те години от съществуването си „Хермес” има издадени над 2 000 нови заглавия с тираж 20 000 000 екземпляра, голяма част, от които са спечелили национални и регионални литературни награди. „Хермес“ си партнира с над сто издателства от цял свят и ползва услугите на най-големите литературни агенции. Ежегодно участва на най-големите панаири за книги във Франкфурт, Болоня, Париж и Лондон, като същевременно се включва в международни копродукции и печатни издания в Китай, Белгия и Полша.

Председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България г-н Васил Велев ще връчи наградата на г-н Стойо Вартоломеев - собственик на „Хермес”, по време на официалната част на заседанието на Националния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България, което ще се проведе на 18 май 2012 г. от 10.00 часа в зала „София” на Бест Уестърн Сити Хотел, гр. София, ул. „Стара планина” № 6.


***
Церемонията е открита за журналисти! Очакваме ви!

Автор:
Анелия Йорданова, АИКБ
Публикация:
17.05.2012 г. 21:21
Етикети:
изд. Хермеслитературабългарска културанаграда
принос в културата и творческата индустрия
АИКБ
Посетено:
1801
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/14764-izdatelstvo-hermes-s-priz-za-prinos-v-kulturata-i-tvorcheskata-industriya