Награди

Връчват за втори път награди на пазителите на българските традиции

Най-изявените творци, занаятчии и кулинари се борят за престижните отличия

Връчват за втори път награди на пазителите на българските традиции


◊ СЪБИТИЕТО

Творци от различни области на изкуството, занаятчии и кулинари ще се борят за наградите "Пазител на традициите" на 15 ноември. Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З.-7 ще връчи за втори път престижните отличия на специална церемония в столичния хотел "Експо".

Гласуването за националната инициатива за популяризирането на хора, оставили дълбоки следи в развитието на традициите в България и тази година стартира на 15 юли, като всеки може да избере своя фаворит на страницата на А.Р.И.З.-7 - www.ariz7.com. До този момент са гласували над 6 000 души, а гласуването продължава.

По четирима души, отдали живота си на изкуството, занаятите, творчеството и кулинарията, са номинирани в четири категории – Занаяти, Фолклор, Изобразително изкуство и Кулинария. Към всички основни номинации е включена и група с млади хора на възраст до 35 години.

Общо 8 човека, които са събрали най-много гласове до момента, се борят за отличието – по един за всяка възрастова категория.

Журито е в състав: Надежда Кутева – носител на статуетката „Пазител на традициите” 2010 в категория Художници, Ангел Добрев и Петър Лазаров – Традиционни занаяти, и Пеньо Иванов – носител на приза „Пазител на традициите” 2009.

Очаква се събитието да уважат много официални гости и представители на културния елит на България, както и на ведомствата, свързани с развитието на културата у нас.


◊ НОМИНАЦИИ „ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ” 2011

Фолклор
. Първа група – Пенка Петрова, Костадин Генчев, Георги Андреев, Асен Павлов
. Втора група – Радостина Йовкова, Дует "Рукатка", Боряна Алексиева, Елена Бачева

Изобразително изкуство

. Първа група – Борислав Русинов, Димитър Митов-Комшин, Мариана Кушева, Ставри Калинов
. Втора група – Пламен Бойчев, Вили Николов, Евелина Величкова, Даниела Драганова

Занаяти
. Първа група – Елена Дромова, Иван Чешмеджиев, Мариета Недкова, Николай Тихолов
. Втора група – Ивайло Илчов, Дарина Апостолова, Ралица Йовкова, Стефан Митев

Кулинария
. Първа група – Иван Панев, Милка Русева, Стоянка Акалийска, Спиро Спиров
. Втора група – Теодора Друмева, Павлина Тодорова, Петър Кърчев, Диляна ТаневаЗа повече информация, посетете и страницата ни във Facebook:
http://www.facebook.com/Tradition.Guardian
Автор: А.Р.И.З.-7
13.10.2011 г. 18:13
Посетено: 1426
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/13339-vrachvat-za-vtori-pat-nagradi-na-pazitelite-na-balgarskite-traditsii