Награди

Веселин Стоянов спечели наградата "Стефан Фурнаджиев"

„Моделът и неговият художник” - романът победител

Веселин Стоянов спечели наградата "Стефан Фурнаджиев"


◊ НАГРАДАТА

След като петчленна комисия разгледа постъпилите творби за Литературна награда „Стефан Фурнаджиев” и съпътстващия литературен конкурс, който бе обявен от община Павел баня преди 2 месеца, вече са известни и победителите.

1. Литературна награда „Стефан Фурнаджиев” за 2011 г. се присъжда на Веселин Минчев Стоянов от гр. Казанлък.

2. Победител в съпътстващия литературен конкурс за 2011 г. е Тотка Христова Динева от гр. Павел баня.

Четири бяха предложенията за Първата литературна награда „Стефан Фурнаджиев”, но най-много гласове от комисията събра Веселин Стоянов с книгата си „Моделът и неговият художник” - издадена от издателство „Захарий Стоянов”.

Връчването на наградите се състоя на 7 октомври, петък, от 18:00 часа в Джанановата къща в с. Габарево, където бе отбелязан и рожденият ден на поета, общественик и вечно търсещ човек Стефан Фурнаджиев.


◊ ОЩЕ ЗА КНИГАТА

Читателите на LiterNet имаха предимството първи да се запознаят с началото на романа и с отзива на Христо Карастоянов. На добър час на книгата и нейните читатели!


П.П. След прочита на този роман аз имам една мечта: да го видя пресъздаден в кинотворба, защото тъканта и сюжетът на това произведение кънтят от кинематография.

Автор: Илиана Илиева
12.10.2011 г. 11:00
Посетено: 1696
Етикети: българска литература, Стефан Фурнаджиев, Литературна награда, роман, Веселин Стоянов, победител в конкурса, Моделът и неговият художник
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/13331-veselin-stoyanov-specheli-nagradata-stefan-furnadzhiev