Награди

Камерен хор "Иван Спасов" с награда от международен конкурс

Първа награда от II Международен хоров фестивал "Хрустальная часовня" в Москва

◊ СЪБИТИЕТО

Камерен хор „Иван Спасов", който получи Наградата на Кмета в Прегледа на любителското творчество в началото на месец май в Пловдив, се завърна от Москва. Там певците за втори път бяха сред почетните гости на Международния фестивал за славянска музика. Целта на организаторите на този фестивал е популяризиране на славянската музика и установяване на творчески връзки между славянските страни, както и отбелязването на Деня на славянската писменост и култура.

Камерен хор „Иван Спасов" единствен представи българското хорово изкуство и беше награден от Президента на Славянския фонд на Русия за големия принос в укрепването на дружбата между славянските народи.

Веднага след участието си в този фестивал, хорът пя и на още един много престижен форум - II Международен хоров фестивал "Хрустальная часовня", който се провежда като част от Нощта на музеите и галериите в Галерията за съвременно изкуство „Зураб Церетели" в Москва. Там Камерен хор „Иван Спасов" се представи, както във фестивалната, така и в конкурсната програма. Авторитетното жури от известни хорови диригенти присъди първа награда на българския хор.

Така Пловдивският камерен хор "Иван Спасов" отново представи достойно българското изкуство и култура.

Автор:
Георги Петров
Публикация:
02.06.2011 г. 12:39
Етикети:
музикални новинихорова музиканаградиИван Спасов
музикални награди
хоров фестивал
Хрустальная часовня
Камерен хор
Камерен хор Иван Спасов
Посетено:
1508
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/12597-kameren-hor-ivan-spasov-s-nagrada-ot-mezhdunaroden-konkurs