Награди

ВСУ „Черноризец Храбър” удостоява Манфред Маус със званието „Почетен професор”

ГРИД - система за активизиране усилията и творческия потенциал на личността

◊ СЪБИТИЕТО

Манфред Маус - основател, съдружник и управител на ГРИД Интернешънъл, Германия, ще бъде удостоен със званието „Почетен професор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”


Церемонията ще се състои на
17 март 2011 г. от 11:30 ч.
в Зала №1 на Учебно-спортния комплекс на университета.

Преди това ще бъде обсъдено споразумение за съвместна дейност между ВСУ „Черноризец Храбър” и партньори от провинция Северен Рейн, Вестфалия, за провеждане на тримесечни практики по Програма „Еразъм”, както и стажове на студенти в германски фирми и институции.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИД И МАНФРЕД МАУС

ГРИД е световнопризнат модел, който стартира през 60-те години в Америка, но вече се прилага в над 40 държави на 20 езика. Обучението по тази система активизира усилията и творческия потенциал на личността, като развива нейните качества, продуктивност и предприемачески дух.

ВСУ „Черноризец Храбър” стартира дейността на Института ГРИД  през 2009 г. в рамките на Международната академия за лидери, с цел обучение на кадри от бизнеса и публичния сектор. В България това е първият институт за обучение на лидери по технологията ГРИД, предназначена за усъвършенстване на личните умения на участниците за поемане на инициативи, аргументиране на становища, вземане на решения и разрешаване на конфликти.

Манфред Маус е основател и на международната компания OBI Home Center. Днес тя има над 500 магазина за търговия със строителни материали в различни страни, част от които работят на принципа на франчайзинга.
Автор:
ВСУ "Черноризец Храбър"
Публикация:
16.03.2011 г. 12:29
Посетено:
1109
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/11890-vsu-chernorizets-hrabar-udostoyava-manfred-maus-sas-zvanieto-pocheten-profesor