Награди

Официално откриване на Международната награда за млади хора в България

Калина Бибишкова и Велика Янкова - първите български младежи, завършили успешно бронзовото ниво на Наградата

◊ СЪБИТИЕТО

Днес, 25 януари 2011 г., между 17:45 и 19:30 часа, ще се проведе официалното откриване на Международната награда за млади хора в България с подкрепата на Посолството на Великобритания, Министерството на образованието, младежта и науката.

Домакин е посланикът на Великобритания Н. Пр. Стийв Уилиамс, който заедно с Министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов ще връчи наградите на първите български младежи Калина Бибишкова и Велика Янкова, завършили успешно бронзовото ниво на Наградата. Вдъхновител е Народно читалище „Бъдеще сега” - независим лицензиран оператор на Наградата в България.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДАТА

Наградата дава международно признание, разпознаване на натрупания опит и умения в неформалното образование. Първите участници ще бъдат посланиците за разпространението на програмата в цяла България. Целта е младите хора да работят с ума и сърцето си за личностното си развитие и случването на позитивната социална промяна в обществото и общностите, където живеят.

Международната награда за млади хора е инициатива, започнала във Великобритания през 1956 г., която до днес е помогнала за развитието на повече от 7 милиона младежи в над 130 страни по света. В момента над 845 000 млади хора глобално участват в програмата.

Наградата дава възможност на младите хора да си поставят и постигат предизвикателни цели, работейки с индивидуални ментори от различни сфери, обхващащи доброволчеството, физическата активност, индивидуалните им умения, пътешествия, приключения и дори пребиваване в други държави. Придобитите умения и опит са изключително ценни за цялостното развитие на младежите, като същевременно Наградата е важен компонент на корпоративната социална политика на водещи компании и организации по света.


Автор:
НЧ "Бъдеще сега"
Публикация:
25.01.2011 г. 15:04
Посетено:
1690
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/11556-ofitsialno-otkrivane-na-mezhdunarodnata-nagrada-za-mladi-hora-v-balgariya