Награди

Националната литературна награда за белетристика и драматургия "Елиас Канети"

Излъчени са номинациите

На 6 август 2005 г. бяха излъчени номинациите за първото издание на Националната литературна награда за белетристика и драматургия "Елиас Канети", учредена от Община Русе в чест на 100 -годишнината на родения в Русе световноизвестен писател нобелист.

От постъпилите 29 предложения селекционната комисия, под председателството на Владимир Зарев, определи 6 номинации за белетристика и една номинация за драматургия.

Номинирани са Вера Мутафчиева - "Не/бивалици", Георги Гроздев - "Плячка", Анжел Вагенщайн - "Сбогом, Шанхай", Милен Русков - "Джобна енциклопедия на мистериите", Константин Илиев - "Поражението", Емануил Видински - "Картографии на бягството" и пиесата на Камен Донев "Почивен ден".

През м. октомври специалната комисия по присъждането на наградата ще излъчи името на победителя, който ще бъде оповестен на тържествена церемония, организирана от Община Русе на 1 ноември 2005 г.


_______________________________________
Купи и прочети номинираните книги чрез:

LiterNet:

. Вера Мутафчиева - "Не/бивалици"
. Анжел Вагенщайн - "Сбогом, Шанхай"

Мобилис:

. Георги Гроздев - Плячка
. Константин Илиев - Поражението
. Милен Русков - Джобна енциклопедия на мистериите
Автор:
Ива Чавдарова
Публикация:
25.11.2005 г. 11:35
Посетено:
1086
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/1118-natsionalnata-literaturna-nagrada-za-beletristika-i-dramaturgiya-elias-kaneti