Награди

Връчване на наградите "Братя Ексерови"

За телевизионна, радио и печатна спортна журналистика

◊ СЪБИТИЕТО

Ежегодните награди за спортна журналистика „Братя Ексерови” ще бъдат раздадени за девети път
.

На 12 ноември 2010, петък, от 12 часа
в столичната Галерия „ЛИК”
(ул. "Лайош Кошут" № 37 )
   
Наградите са учредени от семейство Ексерови и приятелски кръг и представляват специално изработени от скулптора Александър Пройнов – „Aper” статуетки.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДИТЕ

Жури, съставено от досега наградените спортни журналисти, номинира и присъжда наградите в три категории: (1) телевизионна, (2) радио и (3) печатна спортна журналистика.

Изборът на тримата нови носители на наградите е изключително демократичен и професионален, като колеги награждават свои колеги по предварително установени критерии: професионализъм, прецизен български език, оригиналност, новаторски идеи,  потвърдени прогнозни виждания.
   
Информацията за наградените спортни журналисти се публикува в изданията на БТА, както и в специализираните вестници и списания и в спортните рубрики на ежедневния печат, съобщава се от почти всички електронни медии.
   
Наградите „Братя Ексерови” се утвърдиха като единствени призове за стимулиране на съвременната спортна журналистика. Те се превърнаха в традиция, очаквана и престижна за дейците на спорта и неговото популяризиране.


Автор:
Галерия "ЛИК"
Публикация:
11.11.2010 г. 16:25
Етикети:
Посетено:
1421
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/11130-vrachvane-na-nagradite-bratya-ekserovi