Награди

Носител на наградата БАЗА за 2010 е Антон Терзиев

Награда за млад автор в областта на съвременното изкуство

Носител на наградата БАЗА за 2010 е Антон Терзиев
Антон Терзиев, Killing Me Softly, 2010 (детайл)


◊ СЪБИТИЕТО

Носител на наградата за съвременно изкуство БАЗА за 2010 е Антон Терзиев


Решението на членовете на журито: Яра Бубнова, Лъчезар Бояджиев, Надежда Олег Ляхова, Рене Беекман и Даниела Радева, беше обявено на 15 юни при откриването на изложбата.

Изложбата на номинираните художници: Антон Терзиев, Викенти Комитски, Орлин Неделчев, Райчо Станев, Светлана Мирчева, Стефания Батоева и HR-Stamenov ще продължи до 18 юли в Софийска градска художествена галерия.



◊ НАГРАДАТА

Наградата за съвременно изкуство БАЗА съществува като част от международна мрежа от награди в различни страни в Централна и Източна Европа (YVAA), основана през 1990 г. и менажирана от International Studio and Curatorial Program (ISCP), Ню Йорк. Включването на България през 2008 г. е по инициатива на Мария Василева, а управлението на наградата е поето от Института за съвременно изкуство – София.

Наградата е стипендия, шестседмичен престой в Ню Йорк и самостоятелна изложба в галерията на ИСИ – София. Конкурсът е отворен за творци до 35 години, работещи във всички медии на съвременното изкуство.

За БАЗА 2010 бяха номинирани седем от общо 35 кандидати. Изборът се определя главно въз основа на осъществени проекти, а за крайния резултат голямо значение има и представянето в самата изложба.


Автор:
Петър Димов, PR на СГХГ
Публикация:
16.06.2010 г. 17:18
Посетено:
2366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/36/news/10274-nositel-na-nagradata-baza-za-2010-e-anton-terziev