Интервю

Да имаш талант не е достатъчно, нужен е и характер, твърди Виолета Марковска

Младата актриса мечтае за филмова роля с треньора си Атанас Месечков

Да имаш талант не е достатъчно, нужен е и характер, твърди Виолета Марковска


◊ ВИЗИТКА

Виолета Марковска
е родена на 24 април 1987 г. в София. Учи актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Веселин Ранков. Завършила е театралната школа на Димитър Еленов към Народния театър „Иван Вазов”.

Играла е един сезон на сцената на театъра в спектакъла „Кукувицата” на режисьора Димитър Еленов. Екранните й изяви започват още от 11-годишна възраст. Във филмовата си биография вече има главни и второстепенни роли както в български, така и в чужди филми. Участвала е в „Октопод”, „Лавина”, българския сериал „Хотел България”, в „Открадната светлина”, за който печели награда за най-добра актриса на „Hollywood Film Fest”. Има и главна роля в клипа „Close To You” на Джордж Станчев.


Напоследък името й стана още по-известно с участието във филма „Шивачки” и „Dancing Stars”. Тя е млада и амбициозна, доказва, че не само красотата е достатъчна за успехите. Зрителите на тв предаването вече я познават като упоритата актриса, която всеки път се стреми да покаже всеки танц перфектно изпълнен.


◊ ИНТЕРВЮ С АКТРИСАТА

- Вили, през последните месеци танците станаха твоето ново амплоа, как ги приемаш?
- Танците станаха част от моя живот, приемам ги като голямо предизвикателство, с което се справих благодарение на партньора ми Атанас Месечков и на моите хъс и амбиция.

- С какво те обогатиха и какъв опит натрупваш с участието си в тв продукцията „Dancing Stars”?
- Обогатиха ме с красотата и изяществото, което притежават, а опитът, който натрупвам, е изключително важен за моята професия. И все пак на първо място поставям удоволствието от танците.

- Доколко един танц е силен и изразителен?
- Доколкото един човек е интелигентен и носи чувствителността на танца. Смятам че двамата с Атанас носим това усещане и тази чувственост. Ние го предаваме на хората, които гледат нашите танци.

- Липсва ли ти киното?
- Да, липсва ми киното, но се опитвам да си мисля, че „Dancing Stars” е една филмова роля и аз играя танцьорката в този филм. По този начин потискам чувството си за киното, но се чувствам като в голяма филмова роля.

- Дейвид Варод казва, че те очаква да се завърнеш отново за голямата роля в студиото. Готова ли си за поредното предизвикателство?
- Дейвид Варод е човек, който никога не говори случайно и напразно. Надявам се, че ще мога да снимам при него хубава роля. ДА, готова съм за кино. За кино винаги… Бих била щастлива, ако Наско е моят партньор и в някоя голяма филмова роля.

- Пречат ли ти младостта и красотата в определени моменти?

- Въпросът е много интересен, но аз смятам, че младостта и красотата са нещо прекрасно и те не могат да пречат. Все пак всички винаги казват: „Ех, защо не съм млад!”. Красотата в моята професия винаги помага, а пречи доколкото понякога хората виждат само красота, без да вникнат в духовните качества.

- Какво искаш да кажеш на хората, които те подкрепят в най-трудните моменти?
- По принцип ме подкрепят малко хора. Най-много ме подкрепя моето семейство в последните три месеца. Изключително много държа на подкрепата на Наско, защото трудните моменти в „Dancing Stars” бяха много и той ми подаде ръка. Наистина най-много благодаря на моята майка, която е до мен, подкрепя ме и помага във всяко едно отношение. Нона Йотова и Александра Сърчаджиева са хората, които също ми дават сили, за да продължа напред и нагоре. Благодаря ви, обичам ви!

- Много пикантни новини се изписаха за теб. Как ги приемаш?
- Приемам ги абсолютно нормално, доколкото един човек може да приеме лъжите, които се пишат през тези три месеца. Ще кажа, че при нас е имало само ТРУД, ТРУД, ТРУД и само труд! Не обръщам внимание на думите на случайни хора, както се казва: „Кучетата си лаят, керванът си върви”.

- Твоят треньор Атанас Месечков те определя като много амбициозна и трудолюбива. Това ласкае ли те?

- Разбира се, че ме ласкае, защото Наско е много скъп на похвали и много прецизен. За да похвали някого, това означава, че той се е справил във всички случаи. Смятам да продължа да танцувам и то точно при Атанас Месечков, разбира се, ако и той приеме.

-„Dancing Stars” ти носи още по-голяма популярност. Пречи ли ти това? Притеснява ли те?
- Да. „Dancing stars” ми донесе популярност, щастлива съм, че този формат присъства в България, а още по-щастлива ме прави фактът, че участвам в него и се надявам следващото издание също да има такъв успех. Телевизията ме прави популярна, това не ми пречи, но понякога ме изморява. Известността не ме притеснява. Не ме притеснява, защото никога не съм се стремяла към самоцелна популярност. Защото знам, че човек не трябва да е известен с това, че е известен, а трябва да се е потрудил и да има някаква заслуга за известността си.

- Вили, ти си известна и с участията си на модния подиум. Къде се чувстваш най-вече в свои води - танците, модата, киното?

- Танците са моята последна страст, модата беше един период в живота ми, кратък, но нося много приятен и сантиментален спомен от него, а както неведнъж съм казвала най-голямата ми любов е киното.

- Всъщност точно този начин на живот ли си мечтала? И може ли да се каже, че се е осъществила една от мечтите ти?
- Начинът на живот на един човек се определя от това как той ще успее да си го направи. Аз съм мечтала да се занимавам с изкуство. До този момент мечтите ми се осъществиха, а за „Dancing stars” дори и не съм мечтала…

- Каква е Виолета Марковска насаме със себе си?
- Съвсем обикновено момиче, малко дистанцирано, малко затворено, по принцип доста вглъбена съм в нещата, но това е до характер.

- Мисълта, която обичаш да си повтаряш?
- Откакто съм в „Dancing stars”, често си повтарям, че да имаш талант, не е достатъчно, нужен е и характер.

- Всяка победа за теб е...
- Удоволствието от добре свършена работа.

- В навечерието на Коледа сме, какво си пожелаваш?
- Коледа е най-прекрасният празник. Винаги с моето семейство сме го очаквали и празнували с огромна радост. Винаги съм си пожелавала да ми се случват хубави неща, но най-важното е, че си пожелавам здраве на мен, семейството ми и на хората, които ме обичат.
Здраве и късмет на всички!
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
18.12.2008 г. 13:01
Посетено:
1776
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/34/news/7075-da-imash-talant-ne-e-dostatachno-nuzhen-e-i-harakter-tvardi-violeta-markovska