Интервю

Емел Етем се цамбурка в медийния потоп

Скандално интервю на медийния сърфист Петър Краевски

Емел Етем се цамбурка в медийния потоп


Невероятно! Ексклузивно! Сензационно!

След едноседмични дъждове, внезапно, река Марица придойде. Докато мътните й води ме влачеха в посока Пловдив – Три Водици, се натресох в министърката на бедствията и авариите Емел Етем. Тя плуваше срещу течението елегантен бътерфлай, умело заобикаляйки понесените от потока чворове, хладилници, кюмбета и прочее безценна покъщнина. Поемайки си въздух на пресекулки, се врязах челно в г-жа Етем и без да спазвам изискванията на протокола, започнах едно импровизирано блиц интервю.

П.К.: Г-жо Етем, къде така?

Е.Е.: Инспектирам бедствията и авариите в региона. Както виждате, все още се държа на повърхността, следователно повод за притеснение няма.

П.К.: Да, вие доста добре сърфирате на гребена на приливната вълна. Как ще коментирате изненадващия потоп?

Е.Е.: Като грижа за населението. Още Чърчил навремето ни иронизираше, че когато се изкъпем, си пожелаваме “Честита баня!”. Срамен факт! Ниска ни е хигиенната култура, г-н Краевски! Не ще да се мие народът, тъне в нечистотии! Затова ние оставихме коритата на реките да се затлачат със цел предизвикване на оздравително масово къпане. В това си начинание срещаме и неочаквана подкрепа – край гара Подуене депутатът Кузов раздава сапунчета на поразия. А царят спасява удавниците като им хвърля от връх Ботев и двата края на въжето. За по-сигурно. Ало, момко, но вие нагълтахте вода! Искате ли да ви направя изкуствено дишане?

П.К.: Няма нужда, професионален удавник съм. Предполагам, че сте съгласували масовата баня със здравния министър Гайдарски?

Е.Е.: Да, а също така с Минчо Празников и Любка Кумчева. Специална подкрепа получих от министъра на социалните грижи г-жа Масларова, която възторжено заяви: “Щом бедните не могат да отидат на море, морето ще отиде при тях!”. Ето един чудесен акцент от новата програма за курортно обгрижване на хората. Забелязала съм, че има много къщи, които не стават за селски туризъм, защото са далече от водата. През курортния сезон стоят празни! Това е нерентабилно. Според нашите разчети наводненията активизират свлачищните процеси и доста къщя ще заприличат на хотелите в Дубай. Както не знаете, те са построени насред съответния залив. В нашия случай – Бургаския. Не е ли чудесно?

П.К.: Удивително е! Ашколсун, машалла! Но тази програма не се ли базира на една лъжа? Морето е солено, а потопът е сладководен!


Е.Е.: Спокойно! Искам и аз на свой ред да се обърна към нашия електорат. Драги избиратели, вярно, ще кажете, че потопът е сладководен, но бъдете сигурни, че с новите курортни такси и „Натура 2000” солен ще ви излезе!

П.К.: Добри аргументи. А откъде дойде толкова много вода, само от дъжда ли?

Е.Е.: Водата дойде от София.

П.К.: Моля?

Е.Е.: От София дойде водата, глухчо!... Младежо, изчистете си калните наноси от ушите, за да чуете гласа на правителството! Така. Казвам, че водата дойде от центъра на София, демек - от триъгълника на властта. Това е един бермудски триъгълник, в който ние, политиците, постоянно си подливаме вода. Напоследък доста се пооляхме, но, както вече споменах, впрегнахме и тази политическа стихия в името на народа и за благото на народа, ура, другари!... Опа, пазете се, оня дънер ще ви халоса!

П.К.: Ауч!

Е.Е.: Предупредих ви. Сега ще можете ли да формулирате смислен въпрос?

П.К.: Ще се опитам... Защо преляха язовирите?

Е.Е.: Г-н Краевски, задавате ми много наивен въпрос! Очевидно дънерът яко ви е цапардосал. Все пак ще отговоря. Навремето язовирите си имаха помпени станции. Те обаче бяха преместени в по-апетитните сектори на икономиката. С тяхна помощ бяха изпомпани стотици печеливши предприятия като БГА “Балкан”, БТК, “Кремиковци” и прочее. Ако в язовирите ни вместо вода имаше пари за изпомпване, те щяха да имат по-голям шанс, не мислите ли?

П.К.: Мисля. А да очакваме ли скоро българско цунами... Но, г-жо Етем, къде изчезнахте? Да не се удавите?

Е.Е.: Тук съм, тук съм.

П.К.: А! Изплувахте с рибка между зъбите!

Е.Е.: Знаете, че ние, политиците, все ловим риба в мътна вода, та не се сдържах. Подарявам ви тази каракудка. И без това става само за медиите. Или прокуратурата. Имате ли още въпроси?

П.К.: За цунамито...

Е.Е.: А, да. Цунами на български е “цуними”. Много скоро очаквайте цуними в Черно море. На изборите Волен Сидеров и Бойко Борисов ще предизвикат голямо сътресение и разместване на политическите пластове. В следствие на това срещу българския политик ще се надигне голямо популистко цуними, което ще ревне с хиляди гласове: “Цуни ми гъзо!”. Последната думичка ще бъде цензурирана от СЕМ и ще остане само “цуни ми” т.е. коректно е да се говори не за японско “цунами”, а за българско “цуними” - доста по-шумно, но далеч по-слабо ефективно. Така че, граждани, няма страшно, плувайте си по течението, има още време, докато стигнете дъното.

П.К.: Силни думи. Дано да не ви отнесе медийният потоп. Забелязах, че плувате срещу течението.

Е.Е.: Да, така ме посъветваха моите PR-и. Но за по-сигурно ще продължа по брега. Приятно къпане, г-н Краевски! И до нови срещи!

П.К.: Бълбук, бълбук, бълбук...

На това място интервюто прекъсна, понеже потънах във водата като цигански пирон. Г-жа министърката очевидно усети малцинствения начин на моето давене, защото светкавично ме извади на повърхността, окачи на врата ми спасителен пояс от коркови тапи и ми смигна фамилиарно: „Успех, чоджум!”. После с елегантен медиен маньовър възседна гребена на вълната и... излезе от потопа. Разбира се, суха. Докато мътните талази ме отнасяха в посока Меричлери, видях как Емел Етем влезе в министерски мерцедес и отпраши за София по водната повърхност. Изпаднах в религиозен екстаз. Обзе ме пиетет с неустановена верска принадлежност. Затворих очи и приех съдбата си с благодарност. Вятърът от запад се засили.

Валеше лек, апокалиптичен дъждец.

Автор:
Петър Краевски
Публикация:
20.11.2007 г. 14:37
Етикети:
Посетено:
1017
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/34/news/4913-emel-etem-se-tsamburka-v-mediyniya-potop