Интервю

Христо Нанев: Духовни отломки от вечност срещу вятъра

По случай Деня на книгата

Христо Нанев: Духовни отломки от вечност срещу вятъра


◊ СЪБИТИЕТО

Община Кърджали и клуб “Вярата” към Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” организираха

Представяне на книгата на Христо Нанев “Бъдете в този свят, но не от този свят. Свръхфеноменът Слава Севрюкова”
и
Среща-разговор на тема “Вълшебната сила на словото и вярата”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Христо Нанев е на 51 години, учил е българска филология и театрална режисура. Писал е сатирични книги, но вече предпочита да наднича в хрониките на бъдещето и да разчита ребусите на битието, да събира отломките от Вечност – така необходими във времето на днешната обилна, но бързопреходна информация. Автор е на няколко книги: “Предсказанията на Кики”, “Сатирични пластики”, “Енергийна свръхсетивност”, “Прераждане и еволюция” в два тома.

Новата му книга за свръхфеномена Слава Севрюкова е също в две части. С нея прави достояние на широката общественост космическата дарба на забележителната българка. Сега е под печат и третата част на книгата. Подготвя и 20-минутен филм за нея по БТВ.
    
Макар че в България почти нищо не се знае за Слава и в интернет да няма информация за нея, тя е позната повече извън пределите на страната ни. По две причини – живяла е изключително скромно и незабележимо и е била неудобен за някои “светила” учен. Затова над нея тегне пълна информационна завеса. Но това не й пречи да стане почетен професор в престижни световни университети и академии (САЩ, СССР, Испания, Индия), нищо, че е с четвъртокласно образование. Открила е по пътя на духовните прозрения псионите, частиците на границата между материята и енергията, по-късно припознати от световните учени като кварки. Работила е за тайните служби и за Руския център за космически изследвания. И макар че в тоталитарно време пътува и разнася славата на България по света, за нейния психотроничен талант и разтърсващите й проникновения в родната й страна нищо не се чува. Близо четвърт век работи съвместно с нашия ядрен физик Иво Лозенски върху физиката на микросвета.

Слава прилага психотроничния метод – алтернатива на съвременните научни изследвания, но и това не излиза наяве. Самата Ванга признава, че Слава е на много по-високо от нея ниво. Когато тя умира през 1991 г., Ванга разбира за това от разстояние и казва, че е на “26-то ниво Богово”.
    
Слава Севрюкова е събрала своите духовни послания в 10 тома ръкописи, които и до днес не са видели бял свят. Между разглежданите от нея теми са тези за бъдещето на човека и света, за произхода на човека, за устройството на атома и др.
    

◊ ИНТЕРВЮ С АВТОРА

Книгата на Христо Нанев “Бъдете от този свят, но не от този свят. Свръхфеноменът Слава Сиврюкова” е опит за проникване в земните и вселенски проявления на едно необикновено човешко същество.

То е едновременно титан на духа, а незабелязвано, недооценявано. Защото мъдреците покоряват света с приведена глава. Приживе Слава често казва: “Колкото си по-скромен, толкова повече ти се дава”. Тя дори не позволява на паметната й плоча да има снимка. Вероятно е предусещала, че ще бъде неподвластна на времето.

- Христо, как се обяснява този изключителен свръхфеномен на Слава?

- С това, че в нея живее много стар дух и в поредица нейни превъплъщения е все пророчица – и в Египет, и в Древна Гърция, и в по-ново време. А от многото натрупвания се стига до тази нейна свръхсетивност. Затова познанията й съвпадат с информацията на високоеволюирали духовни личности, въведени в регресия. Затова носи забележителните пробиви в науката и духовността на представителите на Шестата коренна раса. Затова обитава този свят и в същото време не е от него. Така успява да освети много тайни за Библията, за Потопа, за Страшния съд, непознатите страни на известни личности, като Патриарх Евтимий, Ботев, Левски, Кирил и Методий, Нострадамус, Леонардо да Винчи, Страдивариус, Хитлер, Сталин, Гагарин и много други.

- Ти си имал срещи с нея, как обясняваше тя своите способности?

- Тя извличаше информация директно от предмета и владееше поне 7 метода да го прави – чрез мисъл, чрез аура, с допир, чрез астрално пътуване… Не беше привърженик да се извлича информация от мъртвите, за да не се пречи на душите им. Често казваше, че вижда със силата на мисълта и извлича информация чрез сърдечната си чакра, че вижда и разсъждава със сърцето си. С потресаващите си биоинформационни способности тя съзираше функциониращите човешки органи до ниво клетки и извършваше мисловен разрез.

- Бъдещето на България, според нея?

- Твърдеше, че нашата страна е феноменална със своите парадокси, с многото си извисени и принизени хора. Но така с по-големите искри между двата полюса се ражда по-голямо напрежение и по-голямо движение и развитие. По този начин се забърква и маята на уникалното българско тесто на духа. А, както знаем от Библията, малко квас заквасва голямо тесто. Нищо, че още дълго ще ни управляват мошеници, ние ще сме тези, които ще дръпнем и Европа по-напред. Нещата у нас, казваше тя, ще потръгнат добре, когато на държавното кормило дойде жена (след 2017-2018). След тази жена, още по-напред ще изведе страната ни един мъж, който сега е още малко момченце. Но тъкмо, когато България ще се въздигне, Европа ще започне да запада. И много европейци ще започнат да идват у нас. Но никой не ще успее да ни претопи като нация, защото е писано да я има България, докато има и свят. А сега вече сме на края на изкупването на националната ни карма.

- Днешните ни познания и очаквания не ни дават особена увереност за това.

- Всички познания са временни и обслужват съответния етап на развитие. Но днешните деца вече носят признаците на новото идващо време. Те са много по-интуитивни и имат по-фина чувствителност. Затова и по-лесно се подават на изкушенията и на наркотиците. А и сега малцина имат достъп до свръхенергийното поле, защото за другите това не е безопасно. Но така или иначе ние живеем в реалността на духа, която, по думите на леля Слава, е силно разредена материя и затова не я виждаме. Но вече идва един духовен уклон и нещата коренно ще се променят. Но дотогава ще има, пак според нея, един катаклизъм, който ще разчисти и поразбие закостенелите структури и представи. Тя казваше често, че светът отива към свръхсетивност. И хората, като нея, които сега са единици, тогава ще бъдат болшинство.
Автор: Лияна Фероли
26.04.2007 г. 19:05
Посетено: 2250
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/34/news/3871-hristo-nanev-duhovni-otlomki-ot-vechnost-sreshtu-vyatara