Интервю

Актьорът Камен Донев: Не познавам истинската слава

Талантливият творец вярва в случайността

◊ СЪБИТИЕТО

Актьорът Камен Донев представи книгата си
„Всичко до тук” в Русе

Камен Донев посети родния си град и още веднъж доказа, че притежава талант не само на актьор, но и на добър разказвач и писател. Пред аудиторията в читалнята на РБ „Любен Каравелов” той представи книгата си „Всичко до тук” на издателство Абагар. Камен Донев не се сдържа и от вълнение се разплака, казвайки, че всичко му се струва като магия от детството. Талантливият русенец разкри и една от тайните си, че все още не може да пише книжки за децата.


◊ ИНТЕРВЮ С АКТЬОРА

- Може ли да се определи книгата ви „Всичко до тук” като една равносметка, каква е тя за вас?


- Равносметката не може да се разделя, защото професионалната част от живота на човека го формира като личност. Не съм планирал да си правя равносметка, всичко дойде от само себе си и вярвам, че човек прави това, което усеща, и то точно навреме. Вярвам в случайността на нещата и не смятам да планирам в глобален мащаб. Всичко стана от само себе си.

- Винаги, тръгвайки към такава стъпка, има приятели, които дават кураж. Имаше ли около вас?

- Не бих казал. Това си беше мое начинание и помощ ми оказаха Vivatel. Приеха идеята да я спонсорират. Тя без тяхна помощ нямаше да стане.

- Раздвоен ли сте между театър, драматургия, писане?

- Не, не съм раздвоен. Просто е назрял моментът да напиша. Винаги намирам време да напиша това, което се е насъбрало.

- На срещата с русенци видимо се развълнувахте, къде се върнахте?

- Върнах се в ученичеството. В тази библиотека съм идвал доста пъти, хората, които са ме учили, бяха тук. Усещах една много силна енергия.

- Да очакваме ли друга книга?


- Не. Възнамерявам да започна да пиша книга, която по-скоро да е на актьорска тематика. Това ще бъде нещо като учебник по актьорско майсторство, но за хора, които са просветени в професията. По-скоро ще представя мои открития по време на работа, но всичко е подчинено на актьорската ми работа.

- Славата тежи ли на Камен Донев?

Не познавам истинската слава. В България е трудно да се говори за слава, която е позната от Холивуд или от другите европейски сцени. Не, не ми тежи, но определено ме зарежда, защото ме кара да ставам по-добър и да бъда в кондиция.

- Кога да ви очакваме пак в Русе?

Вероятно за Великден или лятото. Сега ми предстои да работя с Теди Москов в Германия.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
14.03.2007 г. 17:09
Етикети:
Посетено:
1136
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/34/news/3646-aktyorat-kamen-donev-ne-poznavam-istinskata-slava