Интервю

Мариана Попова: В България се прави качествена музика

Евровизия ме направи щастлива

Мариана Попова: В България се прави качествена музика


◊ ИНТЕРВЮ С ПЕВИЦАТА

Името Мариана Попова стана известно с класирането на песента "Let Me
Cry"
на Евровизия. Какво Ви донесе това участие?

Мариана Попова: Голяма популярност, много приятелства, завист и общо взето от всичко по малко. Най-хубавото е, че ми донесе вяра. Нещата могат да се случват и без допълнителна подкрепа. Евровизия ме направи щастлива.

Липсваше ли Ви самочувствие? Как ви възприемаха колегите ви от другите страни?

Мариана Попова: По-скоро ми липсваше увереността, че в България всички са съгласни с това, аз да се представям на конкурса, а що се отнася до колегите от другите страни, мисля, че ме уважаваха заради това, което съм самата аз. Със сигурност показахме на европейските изпълнители, че в България се прави качествена и истинска музика и имаме много достойни изпълнители.

Каква оценка си дадохте за това участие? Зад кулисите винаги стават неща, които зрителите и слушателите не знаят, винаги съществува конкуренция между хората, притеснява ли Ви този факт?

Мариана Попова: Истината е, че у нас все още можем само да си мечтаем за такава сцена, организация и звук. Всичко беше толкова добро и на ниво, че чак не можех да повярвам. Зад кулисите, и където и да било другаде, не усетих конкуренция или завист, хората там се бяха събрали на празник. Ако ме питате по принцип за конкуренцията, не мисля, че ме притеснява, по-скоро ме амбицира да съм още по-добра в това, което правя.

Една от изявите Ви е по канал 1 на БНТ в предаването “Нощни птици” - пиано бар. Имате чудесни изпълнения. Кой ви покани да участвате?

Мариана Попова: Поканиха ме продуцентите на предаването.

Какво ви допада в телевизионното предаване?

Мариана Попова: На мен лично ми допада това, че отново пея, не е необходимо да се променям и оставам вярна на себе си. Естествено и колегите, с които станахме добри приятели.

С кои композитори обичате да работите?

Мариана Попова: С добрите, тези които усещат певеца, за когото пишат, обичат музиката и не я ползват за добър финансов източник.

Текстовете на песните как ги подбирате? Прави впечатление, че имате огромно въздействие с изпълненията си?

Мариана Попова: Просто казвам на текстописеца какво искам да има в текста. Естествено работя отново със силно емоционални хора, доближаващи се до моя темперамент.

Казвате че можете само да пеете. Това е хубаво, ако сме точни на максимата: “който пее, зло не мисли”. Тогава денят на Мариана Попова само в музика ли преминава?

Мариана Попова: Ами не, но водейки се по Вашата максима, денят ми преминава в правене на добро.

Преди време сте била беквокалистка в шоуто на Слави Трифонов, защо не продължихте? Съжалявате ли, че сте пропуснали този шанс?

Мариана Попова: Защото вярвах, че някой ден ще мога да бъда солистка, а не беквокал и слава богу, това се случи. Не съжалявам и никога няма да съжалявам, напротив, радвам се, че стана така.

Откъде започва приказката за Вас и как бихте искали да я завършите... някой ден?

Мариана Попова: Започна, когато се влюбих за първи път, искам така да завърши.
Автор:
Лили Рачева
Публикация:
18.09.2006 г. 17:23
Посетено:
734
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/34/news/2734-mariana-popova-v-balgariya-se-pravi-kachestvena-muzika