Интервю

Рок певецът Мехмет Кая в „Класиката среща „Куин“

За втори път гостът пее на сцената на Русенската опера

Рок певецът Мехмет Кая в „Класиката среща „Куин“


Турският рок певец Мехмет Кая е познат на българската публика с участието си в рок операта „Нострадамус”. На 7 юли т.г. той отново бе поканен на сцената на Русенската опера, за да изпълни хитове на легендарната група „QUEEN” в концерта „Класиката среща „Куин“. Мехмет Кая и оперната певица Владислава Гарвалова зарадваха почитателите си и с легендарната песен „Барселона“ на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе. Оркестрацията на песните и аранжиментите са на хоровия диригент Свилен Димитров.

Часове преди концерта турският певец разказа за своите концертни изяви в България. Преводач от турски език - Илвие Халилова.


- Г-н Кая, с какви чувства отново посещавате Русе?

- Харесвам град Русе, това е четвъртото ми гостуване тук. Всеки следващ мой концерт става все по-хубав. За първи път гостувах в Русе с моята група Saints “n” Sinners, след това участвах в рок операта "Нострадамус". Сега съм тук за концерта „Класиката среща „Куин“ с Държавна опера – Русе.

- За втора поредна година ще пеете на сцената на Русенската опера, вълнувате ли се, че ще изпълните песни на Фреди Меркюри?

- Изключително много се вълнувам, когато пея неговите песни. За мен Фреди Меркюри е един от добрите солисти. Може би и на концерта също ще се вълнувам.

- Определят Ви като най-добрия рок изпълнител в Турция, имате много почитатели, чувствате ли се звезда?

- Труден въпрос. В никакъв случай не се чувствам звезда. Имам хубава позиция в турска фирма, отговорен съм в работата си. Занимавал съм се с шоу програми по баровете, много хора ме познават в Турция, предпочитам запознанствата, отколкото да разчитам на визията.

- След концерта в Русе, какво Ви предстои?

- През месеците август и септември имам концерти в България...

- Миналата година сте имали концерти в градовете Елена, Велико Търново...

- Да, имах концерти в градовете Елена и Велико Търново, като и в София - три концерта. Надявам се да продължим с рок операта "Нострадамус", която е по проект на Николо Коцев.

- Остава ли Ви свободно време и какво обичате да правите?

- За съжаление, имам много малко свободно време, обичам да пътувам в Турция и Европа, както и да се занимавам с моята китара.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
11.07.2017 г. 13:18
Етикети:
Лилия РачеваинтервюДържавна опера Русеконцертмузика
Илвие Халилова
Класиката среща Куин
Мехмет Кая
Посетено:
1299
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/34/news/26077-rok-pevetsat-mehmet-kaya-v-klasikata-sreshta-kuin