Интервю

Милан Миланов: Да бъдем археолози на самите себе си

Надолу по стълбата, която води нагоре

Милан Миланов: Да бъдем археолози на самите себе си


◊ ВИЗИТКА

Авторът на известни повести, романи, сценарии на филми -
Милан Миланов, от три години предпочита да надниква в лабиринтите на винаги разпалвалите въображението ни тайни. И така, сякаш на един дъх  събра тези зашеметяващо интересни проникновения в поредицата си от пет части „Тайните подземия на България”. Пет книги - една цел. Спускане през „сърцето” на Мрака и духовно пътешествие към така нужното ни познание за цикличността. За да се извадят от тайните ниши на мрака старите недоволства, отрицания и ограничения и  да се трансформират в съзидание. Да се освободят блокажите в нашето съзнание чрез освобождението и сливането на двата аспекта на същността ни, на енергията, на света. Но не чрез конфронтация, а чрез интеграция. Защото, за да се издигнеш към мъдростта на сърцето, първо трябва да се спуснеш към нейните бисери, които са скрити в нашите и в земните дълбини – местата за прераждане и обновление, на огнена ферментация и пречистване, в които се срещаме със своите демони и изкусители. И заставайки очи в очи с тях, да приемем автоматично идващата от сърцевината на всяка отделна част на Целостта светлина. И колкото са повече спусканията в „подземния” свят, толкова повече се увеличават възможностите за свещен брак между духа и душата ни – предпоставката за вечен живот. За което сега се създават все повече благоприятни условия, в това число и чрез помощта на словото. Именно то е, което, скрито зад конкретна фактология, подтиква спусканията ни в дълбинните селения на истината, въплътена в сънищата, митовете, илюзиите ни. За да можем като Инана или Снежанка да се събудим трансформирани от целувката на истинската любов и да станем като проводници, по които ще потече новата вибрационна честота на нашето съзнание.


◊ ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ

- Кога ставаме готови, г-н Миланов, за спускането в тъмната нощ на душите ни, откъдето да се върнем пречистени?

- Когато се обърнем навътре към себе си и предложим безрезервната си, неумираща в нас любов и когато придобием така нужното за пълното отдаване смирение.


- През къде минава най-вече това пътуване обратно към нашата забравена същност от невежеството към просветлението?

-  За да е успешно, преди всичко през сърцето, което е един уникален трансформатор на честотните вибрации.


- Спускайки се навътре в дълбините на своето съзнание, може ли човекът да бъде археолог на своя ад и рай?

- За да се отключат тайните на подсъзнанието, човек наистина трябва да стане археолог и да разкопае, и да открие златните залежи в своето сърце – вместилище на взаимовръзки с божествения свят.


- Не са ли истинските тайни скрити в „черното”, в черната материя, в черното слънце, в „подземния мрак”? Нали и юнакът от приказките слиза в долната земя, за да търси златната ябълка. Не трябва ли да започнем от този цвят, за да изпъкне на неговия фон и сребърнобелия, божествен цвят?

- Тъмната материя е свързана с незнанието и невежеството, с непознаване тайната на битието. Златната ябълка е знанието, скрито в подземията, където се съхраняват книги със забравени знания.


- А Земната „книга”, която отразява Небесната, проговаря ли вече? Първо нейните печати ли трябва да разчупим, за да отворим и другата!

- Никоя Земна “книга” не може да проговори без разясненията, които ще се дадат от Небесната “книга”. Едва тогава ще се разчупват печатите един след друг под ръководството на Небесната „книга”.


- Има версия, че земята ни е куха и ние живеем вътре в нея, както и за другата, обратната земя (Антихтона)…

- Земята действително е куха под земната повърхност, но ние не живеем в кухина, а сме на повърхността на земята. Има подземни градове, подземни централи на лемурийци и атланти, но не и друга земя. Има огледална земя на нашата земя, където времето тече според нагласата и представата на нейните обитатели. Пиша в книгите си за такива паралелни земи и за преминаването от една в друга огледална земя.


- Щайнер говори за великия подземен свят на Злото и за настъпването на демонична ера…

- Щайнер е имал предвид първоначалното обитаване на земята, преди да се появи човешката раса – там в лабораториите на Атлантида, където се създават Адам и Ева - наименования на четирите двойки – бяла, черна, червена и жълта.


- Английският писател Булуър Литън описва в книгата си „Идната раса” богоподобни хора, които още се крият в пещери в центъра на земята, но скоро щели да излязат и да властват, но и да изравнят със себе си човешката раса.

- Може би е имал предвид хората от Агарта, които са богочовеци. Има и други човешки същества, които също живеят под земята и са на много високо духовно стъпало от своето развитие. Един ден те ще ни помогнат, както са ни помагали и досега, но няма да властват. Човешката раса има своя път на развитие, но с божествена помощ.


- В много други източници се споменава за жители от вътрешността на Земята. Мулдашев също говори за „законсервирани” атланти в състояние на сомати.

- Мулдашев проникна твърде дълбоко в пещерите на Шамбала и видя хора в състояние на сомати. Да, там е генофондът на земята – на лемурийци, атланти и траки. Там е и Буда, той е жив, макар и в сомати.

На срещата с Мулдашев му подарих четвъртия си том от „Тайните подземия на България”, в която пиша, че в света има още шест малки Шамбали, на всеки континент по една. А нашите Белоградчишки скали са Малката Шамбала на европейския континент. Това много го впечатли, но, за жалост, нямаше време да ги посети.


- Инките са знаели, че водата осъществява връзката Небе-Земя и че тя ги отвежда не само към звездите, но и от другата страна на Земята.
 
- Да, водата е вълшебна, с нея могат да се извършват чудеса, да се променят събития, времена, да се извършват преходи, но само посветените могат да извършват тези божествени действия.   
  

- С какво ще изненадате своите читатели с новата си, пета по ред, книга, която е отскоро на пазара?

- С много неща. Читателите ми с интерес ще прочетат например за неизвестен подземен град, построен от атлантите под Бургас, за кристалните и златните му пирамидални образования и нещо твърде необикновено – за библейската вавилонска кула, която не се намира в древен Вавилон, а на дъното на Черно море и продължава да излъчва нужните сигнали. Кулата е сложно техническо съоръжение за връзка с Космоса и Земята. С разкритията за древните тракийски светилища между Созопол и Приморско - Лъвската глава и Бегликташ, за древния атлантски град в близост до Боянската църква и много други неща.


- Вероятно, тъкмо изследването на земните и духовните дълбини ражда у нас копнежа за излитане?

- Копнежът за излитане е стремеж за духовно усъвършенстване – метод, някога успешно използван от древните траки, които са умеели да извършват телепортация до далечни планети, да контактуват с високо духовни същества.

Автор:
Интервюто взе: Лияна Фероли
Публикация:
09.07.2010 г. 21:50
Посетено:
3426
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/34/news/10432-milan-milanov-da-badem-arheolozi-na-samite-sebe-si