Диагноза

Теодора Йорданова ще спира северозапад.орг заради баща си

За локалната цензура в европейска България

NOBLESSE OBLIGE - честта задължава - познат ли ви е този израз? Той означава, че когато човек приеме обществено значима длъжност или придобие власт, е задължен от честта си да се държи достойно за длъжността си. Когато приема длъжността, я приема с плюсовете и минусите й, така да се каже. И един от тези "минуси" е отговорността да се държиш с достойнство - навсякъде в обществото и дори у дома си.

Честта задължава този, който я има. Този, който я няма, не е длъжен да се съобразява с нищо и може да прави, каквото си поиска. Хората без чест, след като станат политици или директори, си позволяват да ходят на лов, докато в държавата се случват нещастия. Или се държат непристойно на публични места - фонтани, площади, дискотеки. Имам предвид сегашния президент, бившия министър на вътрешните работи и директора на ПАГ "Н. Й. Вапцаров", гр. Бяла Слатина.

Човешко е да се греши. Но честта задължава и от грешките да се излиза с достойнство. А не да заплашвате една интернет медия с над 500 посещения дневно да я спрете в 25 населени места в северозападна България.

След като Теодора Йорданова ни заплаши със спиране, ние няма да махнем клипа с баща й от сайта. Редакторите не носят отговорност за коментарите на потребителите. А само за собствените си действия. Публикувахме клипа на НОВА, за да покажем, че вече честта не задължава.

Което само по себе си е тъжно.

Теодора Йорданова работи в кабелната телевизия в Бяла Слатина. От там би могла да се опита да повлияе на някого да филтрира сайта. Интересно ми е кой е този, който ще се реши да цензурира. Цензурирайте тогава наред - ВБОКС, НОВА.

Ние имаме начини да попречим на това. Но не ми се иска тази война да започва. Препоръчвам на Теодора Йорданова и нейния баща като замесена в случая личност да излязат достойно от ситуацията. Въпрос на чест е. Колкото и да е опорочен езикът ни днес, колкото и тази думичка да е неразбираема за много хора.

Към днешна дата – 13.06.2009 – сайтът е филтриран и не се отваря в Кнежа и Бяла Слатина, където доставчикът е само един. Това е цензура в действие. Има ли начини виновните за цензурата да си понесат отговорността за действията?

Автор:
Николай Фенерски
Публикация:
13.06.2009 г. 22:56
Посетено:
3334
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/32/news/8106-teodora-yordanova-shte-spira-severozapad-org-zaradi-bashta-si