Диагноза

Разрушиха Табелата на ценностите в Банкя

Табелата на ценностите бе подарък за жителите и гостите на града и бе поставена от екипа на Частно основно училище „Цар Симеон Велики"

 

Вандали поругаха Табелата на ценностите в Банкя, поставена от екипа на Частно основно училище „Цар Симеон Велики". За това сигнализираха будни граждани, а проверка на мястото потвърди неприятната случка.

Двуметровата инсталация, поставена до детска площадка в града, е със счупени и отлепени елементи в долната част, представляващи цветни стрелки с изписани ценности. 

„Тази табела представя едни от най-важните качества, които се стремим да предадем на учениците в нашето училище, но вярваме, че те са важни за всеки, независимо от възрастта му. За съжаление човекът или хората, стоящи зад това дело не ги притежават. Приемаме направеното за доста възмутително", коментира собственикът на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики" д-р Росица Врабевска и добави: „Тъй като дълбоко вярваме в ценностите, изписани на табелата, започваме процедура по възстановяване на целостта на инсталацията, с което отново искаме да напомним за важността им".


Напомняме, че Табелата на ценностите бе подарък за жителите и гостите на гр. Банкя и бе поставена през месец юли тази година. Арт инсталацията е с височина 2.5 м. и в своята същност представлява масивна конструкция с цветни стрелки, сочещи в различни посоки, на които са изписани едни от най-важните думи в българския език - благодарност, честност, отговорност, търпение, добротворчество, а целта е да напомни едни от най-важните общочовешки правила и ценности в живота, както и думите, които ежедневно трябва да си повтаряме.

 

Автор:
Образователен комплекс „Цар Симеон Велики"
Публикация:
12.11.2021 г. 15:02
Етикети:
Образователен комплекс „Цар Симеон Велики"Банкя
вандали
Табела на ценностите
Частно основно училище „Цар Симеон Велики"
Посетено:
3268
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/32/news/33683-razrushiha-tabelata-na-tsennostite-v-bankya