Диагноза

Щом Путин ви харесва, значи сте русофоби

Писмо до едни заложници

Щом Путин ви харесва, значи сте русофоби


Драга ми лява антилигенцийо, мили ми русофили, русофили сте вий, ама не дотам! Съветофили сте ми най-паче вий, носталгици едни такива, що си искат социализъмо, за да си живуркат сладко и безметежно сред шеги и закачки, с преливане от пусто в празно и чаты-паты с леко озъбване срещу оня неизвестен извършител, враг с партиен билет или безпартиен критикар, дето все пречи на социализъма да стане истински цоциализъм!

Да, искате вий цоциализъм, но да сте далече от полето, текезето, цеха, юзината, завода с димящи дула, пардон - кУмини, от работилницата, изобщо - далече от тежкия селски и работнически труд, за да можете да го възпявате в опуси и химни. Не щете вий по-близо до народо, по близо до живото, освен в творческа командировка срещу контракт. (Или пък яките каруцари - в спортните зали, където да наливат вратове и гърбини, та да печелат медали и титли и да натриват носо на капиталистическите спортисти, доказвайки предимствата на цоциалистическия начин на живот пред капиталистическия. Щото е по-добре да се дигнат триста кила над главата, нежели да се маа с мотиката! Затова и при думокрацията вашите чемпиони станаа мутри - иначе трябваше да станат работници с потници...)

Не ви пука на вас за Русь немита, че е затънала в лайна и помия, поради което вий там няма да идете да живеете, нито челядта си някогаж ще пуснете да иде за дълго време; ми ей го де е гнилият Запад, леле, що снимки само сте си направили от сички европейски и хамирикански столици, градове, градчета и китни еврогейски селца, чак да запее от радост русофилското сърчице, дето страда по руските брезички, руската тройка и особеностите на руския национален лов, риболов и либоф.

Хич не ви е страх вазе, че хамириканците ще нападнат любимия ви ссср, само използвате случая, за да покажете колко много обичате оня социализъм, който вие сами изпапкахте в чинията на Бузлуджа поради лакомия, бездарие и тъпоумие.

Затова ви казвам, че не сте русофили, а русофоби, що желаят злото на руския народ, чийто промит мозък не му позволява да прогледне и види путя, по който го води Путин.

Щом Путин ви харесва, значи сте русофоби.


Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
12.02.2015 г. 10:51
Посетено:
2081
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/32/news/20827-shtom-putin-vi-haresva-znachi-ste-rusofobi