Диагноза

Провансо отвръща на ударо

23 години не стигат за отмъщение!

Провансо отвръща на ударо


Що ми е мило и драго да ви гледам язе вазе, софиянциите, какъв зор виждате! Подигравàхте ни 45 гòдин, селяне ни викàхте, цървуле, чукундуре и прочия! А като дòде летòто, и командировки се на морето, гиди тарикати с тарикати ниедни! Знам ви язе вазе! Па за седесарете да не говорим! Текезеата уничтожихте и заводите затворѝхте, та сега нема не само дека да работимо, ами и отдека да краднем, гиди! И рускио език забранихте, маскари таквизи! И кво да чинат учителките па руски язък? Еми с политика че се зафанат, та нема с мотика, я!

Те затъ най-големото ни отмъщение е Фъндъкова! От Самоков била, даскалица била! Ама нали ви мамата таковаà, а̀? Цела София разкопа псолутно комплексно - прегради сите улици и булавари, та пиле да не мое да префръкне - като у народна песма. Е па то ако не ви набута човяк зорлем у метрото, нема и да стъпите у него, маскари с маскари!

Па най ми аресà ремонто на "Бастун" и там... кво беше... при центаро по игиена. Те ви сиги една игиена! Че мръзнете по спирките като спирачи и че се препиняте из кабеле, джици, туули, плочки, бардюре, окопи и траншеи! Ядец!

Леле, как се смех вчера с тоа булавар "Бастун", леле! Цела година и половина ремонт! Хак им е! И данъците там биле три пъти по-високи, и транцпорт - йок! Чувàх, че пет пъти насрочвале дата да го отворат, та бате Бойко да резне лентата...

Разгеле, отвориле го, ама него го нема, оти Обамата-Мамата го привикал да му набива канчето заради Хичбиля, щото казал, че са невини като руски командоси, горките. Па да земе Фандъчето да им пущи наместо тролей - автабус с номер 2ТБ! Е па не е ли смешно? Единио ден вървел нанатам, на другио ден - нанасам, и бостанджиите, пръдон - бастунджиите, се побъркàле, ако имат накъде повеке! Вчера по "Дойран" минавал, денеска - по "България", а утре - по Околоневръстното! За вдруги ден немам и идея - може къде Златните мостове или Копитото да ги подкара!

Да видите вие как ни се подигравахте толико време през камунизма на назе, дето ви храним, поим, облачаме и хрантутим въобще изобщо! Е те това е нашата бомба със закъснител за вазе от назе - провансо!

Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
11.12.2012 г. 16:33
Посетено:
2418
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/32/news/16042-provanso-otvrashta-na-udaro