След-и

Студенти дават шах с пешката

Изкуството в действие

Студенти дават шах с пешката


◊ СЪБИТИЕТО

На 19 април 2010 г. в салона на столичното читалище "Николай Хайтов" бе открита една наистина неконвенционална културна проява - Студентският фестивал на пърформанса "Шах с пешката", с участието на студенти от Ателие "Неконвенционални форми", специалност "Изобразително изкуство" на СУ "Св. Кл. Охридски".

Фестивалът се организира от Сдружение "Изкуство в действие" по случай 20-годишнината от основаването му.


◊ ПРОГРАМАТА

Фестивалът започна с атрактивно “Шах-мат-ревю”-  пърформанс на студенти от І и ІІ курс с худ. ръководители доц. д-р Орлин Дворянов и Любен Кулелиев (докторант към катедра „Изобразително изкуство”); „Шахматни микросоциални ситуации" - пърформанс на студенти от І курс – худ. ръководител Иван Ямалиев (докторант към катедра “Изобразително изкуство”); „Шахматни ходове на собствената ни пародия” - пърформанс на студенти от ІІ курс с худ. ръководител Иван Ямалиев.

На 20 април (вторник) ще бъдат показани "Офицер на В5, топ на Д3” – пърформанс в две части на студенти от ІІІ курс – автор доц. д-р Орлин Дворянов, худ. ръководител Емилия Панова (студентка в магистърска програма), видеомонтаж и звук Мате Розин (доброволец към “Изкуство в действие” по програма “Младежта в действие” на ЕС); прожекция на видео филм на студенти от ІV курс с худ. ръководител доц. д-р Орлин Дворянов; "Единадесет черно-бели минути” - пърформанс на студенти от магистърска програма “Педагогика и семиотика на изобразителното изкуство”.

В сряда няма представление, а на 22 април, когато е и закриването на фестивала, ще можете да гледате „Някои неща...” - пърформанс на студенти от ІІ и ІІІ курс – худ. ръководител хон. ас. Добрин Атанасов (докторант към катедра “Изобразително изкуство”); прожекция - видео филм; прелюдия-пърформанс на Орлин Дворянов и Майа Антова.

Добрин Атанасов е също така един от поетите с китара и част от известния дует "Добри и Питкин", които пък в разширен състав с Андро Стубел и още неколцина други представляват известната блус рок банда "Мискините".

Автор:
Славимир Генчев
Публикация:
20.04.2010 г. 03:52
Етикети:
Посетено:
1592
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/31/news/9748-studenti-davat-shah-s-peshkata